Schrijven Magazine Schrijfdag 2018: kickstart je verhaal met bestsellerauteur Maria Genova!

Hoe komt het dat sommige middelmatige boeken de wereld veroveren, terwijl prachtige boeken slechts een klein publiek bereiken? Het geheim is marketing en media-aandacht. In een inspirerende workshop op de Schrijven Magazine Schrijfdag laat journaliste en bestsellerschrijfster Maria Genova je zien hoe jij opvalt als schrijver.

schrijven magazine schrijfdag 2018Like it or not, een groot deel van het succes van boeken zit ‘m in de marketing. Aan de hand van leerzame voorbeelden laat Genova zien wat schrijvers deden om op te vallen. Wat werkt wel en wat niet? Ze leert je hoe je journalisten kunt bereiken (die een belangrijke rol kunnen spelen bij jouw boekpromotie) en hoe je boekhandels kan overtuigen om jouw boek in te kopen.

Vandaag de dag zijn social media misschien wel de belangrijkste kanalen voor schrijvers. Hoe zorg je dat mensen online over je boek gaan praten? Maria Genova vertelt het je. En last but not least: we willen natuurlijk allemaal geld verdienen aan ons schrijfwerk. Een van de grootste kansen op dat gebied is het geven van betaalde schrijverslezingen. Maar hoe maak je jezelf een gewilde spreker?

Tijdens de workshop van Maria Genova heb je de kans je boek in 5 zinnen te pitchen. Aan de hand daarvan krijg je gerichte tips voor het bereiken van de landelijke media én hoe jij aan de slag kan gaan met social media. Kortom: je maakt een vliegende start voor je boek in de media en leert hoe je succesvol je boek(idee) kan gaan promoten. Mis het niet!

Bestel hier je ticket voor de Schrijven Magazine Schrijfdag!


Line-up Schrijfdag 2018

Lidewijde Paris / Lees!Ambassadeur // Thomas Verbogt / volgens velen de beste schrijfdocent van Nederland // Geert Kimpen / bestsellerauteur, motivator, maar vooral een uitmuntende schrijfcoach // Lolies van Grunsven / 10 jaar ervaring als acquirerend redacteur bij topuitgeverijen, sinds 2010 literair agent // Maria Genova / expert non-fictie-bestsellers // Marelle Boersma / thrillerexpert én ervaren schrijfcoach // Jowi Schmitz / schrijfster van kinderboeken én boeken voor volwassenen én docent bij de Schrijversacademie // En: speed-dates met redacteuren als Tilly Hermans (Atlas Contact), en ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo