Sophie van der Stap schrijft blog over personage

Sophie van der Stap schrijft sinds kort een blog vanuit haar personage Tara.Sophie van der Stap, auteur van onder meer Meisje met negen pruiken, is met een blog begonnen dat ze schrijft vanuit het personage Tara uit haar laatste roman En wat als dit liefde is.

De blog is onderdeel van de modewebsite Creators of Desire. In de blog Tout Tara  schrijft Sophie vanuit haar personage Tara over premièrefeestjes, nachtelijke escapades en andere avonturen in Parijs, waar Van der Stap overigens ook woont.

‘Mijn vroegere pruikenmaker heeft mijn favoriete rode pruik weer helemaal gepakt en opgeknapt,’ aldus Van der Stap. ‘Dit geeft mij de kans om Tara te spelen voor de camera en stiekem mijn Parijse avontuur toch een beetje door te laten schemeren. Het beste van Tara en Sophie dus.’ Bekijk haar eerste blogartikel hier.

Van der Stap staat vooral bekend van haar debuutroman Meisje met negen pruiken, een dagboek over haar strijd tegen kanker en haar vriendschap met mode-ontwerper Karl Lagerfeld. Een verfilming van het boek is momenteel in voorbereiding.

Van der Stap schreef ook een inspiratie-essay in het laatste nummer van Schrijven Magazine. ‘Je zuigt iets op van ‘buiten’ en in dat proces, waar dat stukje ‘buiten’ een weg bij jou naar ‘binnen’ vindt, gebeurt er iets. Iets dat we, calvinistisch als we zijn, tot slecht één woord gereduceerd hebben: inspiratie.’ Bestel het nummer hier om het hele artikel te lezen.

Bron

http://news.creatorsofdesire.com/sophie-van-der-stap-or-tout-tara/