Afbeelding

Bron: Schrijven

Trending Topic: VBK neemt Bruna over

Trending Topic: VBK neemt Bruna overDe bekende boekhandel Bruna krijgt een nieuwe eigenaar. Bruna heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Na de miljoenenverliezen stond de toekomst van Bruna op losse schroeven. Vorige week heeft uitgeefconcern VBK, dat nu Shared Stories Group heet, de keten voor een onbekend bedrag overgenomen van aandeelhouders PostNL en ING.

De hele keten in handen hebben

VBK wil ‘de hele keten in handen hebben’. Zo hoopt VBK het boek beter bij de lezer te kunnen krijgen. ‘Bruna heeft veel gegevens over lezers, wij ook. Zo kunnen we nog meer lezers nog gerichter benaderen’, verklaart VBK-directeur Wiet de Bruijn. ‘De winkels kunnen ook nuttig zijn voor optredens van schrijvers of andere evenementen.’

Niet iedereen is blij met dit nieuws. Zo schreef Christiaan Weijts (De Arbeiderspers) in zijn column in het NRC Handelsblad dat ‘de hele keten in handen hebben’ een nette manier is om te zeggen: ‘producten met nog minder wrijving kunnen rondpompen’.

Het is fijn dat Bruna kan blijven bestaan, maar wat deze ontwikkeling precies gaat betekenen voor de consument is nog even afwachten.

Bronnen: Tzum en NRC