Start » Blogs

Blogs

Alle weblogs staan hier gesorteerd op datum, de nieuwste eerst.


Aangenaam, ik ben 'Lezer'

Aangenaam, ik ben 'Lezer'

Door Yvette Mulder
 op 27-11-2014
 - reacties: 0

Aangenaam, ik ben 'Lezer'Wanneer wordt gevraagd wie je bent en wat je doet, dan wil ik antwoorden: ‘Ik ben Lezer’. Daar hoeft geen verder gesprek uit voort te vloeien; het is niets meer en niets minder dan het uitspreken van een onmiskenbaar, zeer persoonlijk, feit. Een lezer, dat is wat ik ben en altijd zal blijven.

Verder lezen..

Van beginner tot boek  – Pseudoniem of eigen naam?

Van beginner tot boek – Pseudoniem of eigen naam?

Door Angela van Leersum
 op 24-11-2014
 - reacties: 0

Van beginner tot boek  – Pseudoniem of eigen naam?Op het moment dat ik het mailtje van DMI Books ontving, met daarin de boodschap dat ik met mijn flaptekst de winactie had gewonnen, wierp zich al direct de eerste belangrijke vraag op: Onder welke naam wil je gepubliceerd worden?

Verder lezen..

Klemtoon

Klemtoon

Door Thomas Verbogt
 op 20-11-2014
 - reacties: 1

KlemtoonAls schrijven je beroep is, verwacht men vaak dat je prima sinterklaasgedichten schrijft. Is niet zo. Ik kan nauwelijks een brief schrijven. Of een grappige vakantietekst op een ansichtkaart. Laat staan sinterklaasgedichten.

Verder lezen..

Van beginner tot boek – Introductie

Van beginner tot boek – Introductie

Door Angela van Leersum
 op 14-11-2014
 - reacties: 3

Van beginner tot boek – IntroductieIn juli deed ik mee aan de winactie van DMI Books. Ik had net één van mijn eerste korte verhalen geschreven, en had al besloten dat dat verhaal misschien wel een complete roman waard zou zijn. Als oefening schreef ik de flaptekst die bij dat boek zou horen en stuurde het in. Geen seconde heb ik er rekening mee gehouden dat ik zou kunnen winnen.

Verder lezen..

De wereld van taalblogs

De wereld van taalblogs

Door Vera Thiessen
 op 13-11-2014
 - reacties: 0

De wereld van taalblogsIn deze blog gaat het er iets anders aan toe dan in de voorafgaande posts die jullie gewend zijn. Deze blog gaat namelijk over blogs! Als je deze blog leest ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in taal: spelling, grammatica, literatuur, noem maar op. Omdat Spelling&Zo niet de enige blog is op dat gebied wil ik graag wat blogs bespreken die ik zelf volg.

Verder lezen..

Blog van Iris Boter over het schrijfproces

Ik heb de Verhalenmachine zélf aangezet

Door Iris Boter
 op 10-11-2014
 - reacties: 1

Blog van Iris Boter over het schrijfprocesLezingen geven over mijn werk waren jarenlang niet mijn ding, zeker niet op scholen. Ik lag er van wakker, hoopte onderweg nog dat het afgezegd zou worden, bereidde het zo goed voor dat ik waarschijnlijk stijfjes overkwam en was nadien tien jaar ouder.

Verder lezen..

(On) Terecht? - blog door Els van Poucke

(On) Terecht?

Door Els van Poucke
 op 30-10-2014
 - reacties: 2

(On) Terecht? - blog door Els van PouckeSoms word ik bang. Bang dat dit schrijven zal stoppen, bang dat het niets anders bleek te zijn dan een tijdelijke noodzaak, een oplossing tot het vermijden van waanzin, iets wat enkel kan als mijn leven en hoofd kronkelen in tollen.

Verder lezen..

Zo bied je meer waarde van blog naar boek

Zo bied je meer waarde van blog naar boek

Door Brenda van Dijk
 op 27-10-2014
 - reacties: 0

Zo bied je meer waarde van blog naar boekSimpelweg een groot aantal blogs achter elkaar plaatsen, maakt nog geen boek, zo schreven we in het artikel Van blog naar boek in 5 stappen. Uitgevers en lezers willen meer dan een bundeling van je blogs: ze willen nieuwe informatie. Lees hier vijf manieren om met extra inhoud je boek te verrijken en zo nog meer waarde te geven.

Verder lezen..

Wie schrijft die blijft - blog door Tjitske Zuiderbaan

Wie schrijft die blijft

Door Tjitske Zuiderbaan
 op 23-10-2014
 - reacties: 3

Wie schrijft die blijft - blog door Tjitske ZuiderbaanMet dichtgeknepen, licht verhoogde stem spreek ik de aanwezigen toe. ‘Het is ontzettend kut om op je 53ste ontslagen te worden.’ Het begin van mijn afscheidsspeech.

Verder lezen..

A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 2 cadeaus!

Profiteer nu!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar