Start » Blogs

Blogs

Alle weblogs staan hier gesorteerd op datum, de nieuwste eerst.


Van non-fictie naar fictie, zonder pleinvrees

Door Annet Huizing
 op 16-4-2015
 - reacties: 0

‘Dus jij hebt per ongeluk een boek geschreven?’, vroeg de redacteur van de lokale radiozender me toen mijn boek net verschenen was.
‘Nou, eh, nee, ’t is fictie hè. Dat betekent verzonnen. Niet per se waargebeurd dus. De titel van mijn boek - Hoe ik per ongeluk een boek schreef - verwijst naar de hoofdpersoon. Zíj heeft per ongeluk een boek geschreven. En ze schrijft in de ik-vorm.’
‘O.’
‘Zal ik er wat meer over …?’, probeerde ik nog.
Maar nee, geen nieuwswaarde.

Verder lezen..

Vaste boekenprijs geldt niet voor elke POD uitgave

Door Roos Geerse
 op 9-4-2015
 - reacties: 2

De wet op de vaste boekenprijs is onlangs weer voor vier jaar verlengd. Dat betekent dat boeken ook de komende vier jaar niet mogen worden verkocht onder of boven de door de uitgever vastgestelde prijs. De wet is echter niet van toepassing op uitgaven waarvan er nooit meer dan één exemplaar tegelijk is gedrukt.

Verder lezen..

Hoe gaat het met je boek?

Door Angela van Leersum
 op 2-4-2015
 - reacties: 5

Al zes maanden lang ben ik aan de grote klok aan het hangen dat ik een boek aan het schrijven ben. Goed voor mijn motivatie, dacht ik. Want ik kan natuurlijk in september niet aankomen met ‘het is niet gelukt’, als iedereen net zo hooggespannen op het resultaat wacht als ik.

Verder lezen..

Binnen de muren van de Schrijversacademie

Door Romy van der Burgh
 op 19-3-2015
 - reacties: 3

Het geluid van een tikkende stopwatch en het gekraak van hersenen vult de stilte. Inspiratie is voor amateurs want ook als je geen inspiratie hebt, kun je schrijven en iedereen schrijft nu. Twaalf krabbelende pennetjes schieten driftig over het papier.

Verder lezen..

Dagelijkse dosis inspiratie

Dagelijkse dosis inspiratie

Door Sarah Breimer
 op 12-3-2015
 - reacties: 0

Dagelijkse dosis inspiratie Ik geef regelmatig inspiratie-workshops, het is leuk om andere schrijvers te ontmoeten en met hen te praten over verhalen vertellen, inspiratie vinden en je personages leren kennen, zo goed als je jezelf kent.  De bijeenkomsten inspireren mij zelf ook, het geeft me weer moed om verder te schrijven aan mijn eigen boek. Als ik het aan anderen vertel, weet ik zelf ook weer dat ik de lat wat lager kan leggen en dat ik van schrijven iets moet maken dat je dagelijks doet.

Verder lezen..

Wat schrijvers kunnen leren van narratieve therapie

Wat schrijvers kunnen leren van narratieve therapie

Door Robert Haringsma
 op 5-3-2015
 - reacties: 1

Wat schrijvers kunnen leren van narratieve therapieDe verhalen die je over jezelf vertelt en de verhalen die in de maatschappij verteld worden, beïnvloeden hoe we over onszelf denken. Dat is het uitgangspunt van de narratieve therapie. Inzicht in de grondbeginselen van die therapievorm helpen je niet alleen in je persoonlijke ontwikkeling, maar kunnen ook een beter schrijver van je maken. In deze blog bespreek ik in sneltreinvaart de basisprincipes.

Verder lezen..

Spanningsboog: mijnenveld ontruimd

Spanningsboog: mijnenveld ontruimd

Door Angela van Leersum
 op 26-2-2015
 - reacties: 0

 mijnenveld ontruimdIn mijn vorige blog kwam ik tot de conclusie dat ik meer overzicht nodig had, om mijn boek verder te kunnen schrijven. Toen ik dat overzicht eenmaal had, kon ik weer even vooruit, maar ik liep toch al snel weer vast. Een consulterende blik van een schrijfcoach bracht me verheldering. Eigenlijk geen verrassing, maar toch was ik weer in mijn allang bekende valkuil getrapt: ik wil teveel, tegelijk.

Verder lezen..

Bijwerkingen van schrijven

Door Romy van der Burgh
 op 19-2-2015
 - reacties: 1

Vanaf het moment dat je gaat schrijven, echt veel gaat schrijven, merk je niet alleen een verandering in hoe je naar je eigen werk kijkt,  maar ook een verandering in je dagelijks leven. Dit zou je kunnen omschrijven als de bijwerkingen van het schrijfvak.

Verder lezen..

5 professionals om in te schakelen bij het zelf uitgeven van je boek

5 professionals om in te schakelen bij het zelf uitgeven van je boek

Door Brenda van Camp
 op 12-2-2015
 - reacties: 2

5 professionals om in te schakelen bij het zelf uitgeven van je boekHet zelf uitgeven van boeken is wereldwijd aan een opmars bezig. Niet verwonderlijk als je je bedenkt dat slechts enkele van de duizenden manuscripten die jaarlijks worden aangeboden bij uitgeverijen, het ook daadwerkelijk tot boek schoppen. Maar kun je wel zelf een goed boek uitgeven, dat zonder de hulp van een uitgever een bestseller wordt. Ja dat kan, maar je hebt wel hulp nodig.

Verder lezen..

Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Lees Geschiedenis Magazine!

Lees Geschiedenis Magazine!

Spectaculaire aanbieding!