Start » Blogs

Blogs

Alle weblogs staan hier gesorteerd op datum, de nieuwste eerst.


Het financiële plaatje van een prentenboek

Door Sanne Miltenburg
 op 25-11-2015
 - reacties: 0

Maak je als schrijver een prentenboek in eigen beheer of wil je specifiek begeleidend illustratiewerk laten maken dat je naar de uitgever stuurt? Dan betaal je zelf het illustratiewerk.

Verder lezen..

Over schrijvende moeders

Over schrijvende moeders

Door Lizette van Geene
 op 19-11-2015
 - reacties: 2

Over schrijvende moeders‘Dus Connie Palmen heeft ongelijk. Moeders kunnen ook schrijven?’ toch wat aarzelend, de dames die me na een literatuurwedstrijd feliciteerden, een paar jaar geleden. De zucht die door de zaal trok toen ik vertelde hoeveel kinderen ik had. En ‘nou, nou, zo, zo,’ zei de lieve meneer die me interviewde, en hij vroeg me niet eens meer of ik buiten de kinderen nog ander werk had, want het zou wel erg druk zijn, zoveel kinderen.

Verder lezen..

Hoe overleef ik een boekpresentatie? - 3 tips

Door Renee Kelder
 op 12-11-2015
 - reacties: 0

Na mijn debuut, waarbij ik uit de kast kwam als (ex)parttime-junkie, werd ik gevraagd om een verhaal te schrijven voor het boek Nederland. Een objectief zelfportret. De andere auteurs werd gevraagd te schrijven over de koektrommel en de bierfiets. Ik kreeg de xtc-pil. Waarschuwing: de hieronder geschreven passage gaat over hoe je niet moet netwerken als schrijver.

Verder lezen..

What was I thinking

Door Marjon Zomer
 op 5-11-2015
 - reacties: 6

Opschrijfboekjes. Er slingert er altijd een in de huiskamer rond, ze liggen op mijn nachtkastje, er zit er standaard een in mijn handtas. Ik kom soms woorden of zinnen tegen die ik wil onthouden. Of ik krijg een ingeving: vlug opschrijven. Het kan altijd even tussendoor. Daar zijn die boekjes voor.

Verder lezen..

Rust vinden om te schrijven

Door Dennis Olyerhoek
 op 29-10-2015
 - reacties: 3

Schrijver willen worden is een schitterende ambitie. Wie droomt er immers niet van de vrijheid van het schrijversbestaan? Dat je hobby wellicht je werk kan worden. Geweldig! Toch?

Verder lezen..

Live like you’re not afraid

Live like you’re not afraid

Door Hilde Bijnens
 op 22-10-2015
 - reacties: 0

Live like you’re not afraidIk werd geboren twee maanden en tien dagen nadat Neil Armstrong zijn 'kleine stap voor de mens, maar een grote voor de mensheid' zette. De verbeelding was werkelijkheid geworden en een universum van mogelijkheden strekte zich voor ons uit. In dat klimaat groeide ik op, met een hoofd vol fantasie over ongekende mogelijkheden, maar met een bang hart.

Verder lezen..

Hoe leer je je personages beter kennen?

Hoe leer je je personages beter kennen?

Door Daniëlle Truijens
 op 15-10-2015
 - reacties: 2

Hoe leer je je personages beter kennen?Je personages zijn een belangrijk onderdeel van je verhaal. De lezer moet zich ermee kunnen identificeren en ze maken het verhaal boeiend. Je personages zijn de spil van je verhaal. Daarom is het belangrijk om je personages zelf heel goed te kennen. Maar hoe leer je jouw personages kennen?

Verder lezen..

Dichtvuur

Door Miranda Spek
 op 8-10-2015
 - reacties: 10

Sinds enige tijd ben ik in de ban van het woord ‘inspiratie’. Als ik het woord op een blank vel zie staan en er een poosje over mijmer, dan dringt de schoonheid van dit ene woordje langzaam tot me door. Inspiratie. Het woord roept vragen bij me op. Waar komt het woord vandaan?  Wat is het precies en hoe raak ik geïnspireerd?

Verder lezen..

Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!