Start » Blogs

Blogs

Alle weblogs staan hier gesorteerd op datum, de nieuwste eerst.


Dromen van een schrijverscarrière, mag dat wel?

Dromen van een schrijverscarrière, mag dat wel?

Door Marieke Mills
 op 4-2-2016
 - reacties: 1

Dromen van een schrijverscarrière, mag dat wel?Het kan vrij demotiverend zijn met de kennis in het achterhoofd dat je één van velen bent. In een tijd waarin twintigers het al moeilijk genoeg hebben om een baan te vinden lijkt het ambiëren van een schrijverscarrière niet bepaald een geschikt pad. Waarom iets nastreven waar de kans op succes nihil is? Dromen van een schrijverscarrière, mag dat wel?

Verder lezen..

Verplicht om te spieken

Door Geerhard Bolte
 op 29-1-2016
 - reacties: 2

Sommige leerlingen op mijn middelbare school blonken uit in spieken. Ze schreven spiekbriefjes, zo klein dat een Japanse rijstschrijver er jaloers op zou zijn. Tattoos waren nog lang niet populair, laat staan op het schoolplein, maar zij hadden hun armen al vol staan. Alles om maar niet te hoeven leren. Zelf spiekte ik zelden tot nooit, te schijterig. Ik ben het pas later gaan waarderen, gek genoeg toen het belangrijk werd om origineel te zijn.

Verder lezen..

Een lans breken voor redactie

Door Rob Steijger
 op 21-1-2016
 - reacties: 0

‘Persklaarmaken’ (of ‘persklaar maken’) staat niet in de Van Dale, en voordat ik het deed, had ik er nog nooit van gehoord. Het heeft niets met pantalons of sinaasappels te maken en het betekent ook niet dat ik peptalks geef aan vrouwen die op het punt staan te bevallen. Persklaarmaken is uitgeversjargon voor redigeren.

Verder lezen..

De 3 D’s voor schrijvers in wording

Door Sandra van Melick
 op 14-1-2016
 - reacties: 0

Met het schrijven van mijn boek Spring (nog niet uitgebracht) en het starten van mijn blog ben ik, waarschijnlijk net als iedere startende schrijver, in een web van obstakels, uitstelgedrag en twijfels beland. Terwijl ik hierin verstrikt zat, kwam ik gaandeweg op de 3 D’s die mij stukje voor stukje hielpen los te raken. Discipline, Doorzettingsvermogen en Durf. Geen exacte wetenschap maar wel een mantra om de weg te blijven volgen. 

Verder lezen..

Stop mensen in je boek

Door Geerhard Bolte
 op 8-1-2016
 - reacties: 2

Gevraagd naar de sleutel van zijn succes had de hoofdredacteur van een lokale Amerikaanse krant een eenvoudige verklaring: ‘Wij verwerken in elk artikel een inwoner van onze stad, van het politieke nieuws tot het weerbericht.’ De hoofdredacteur wist zeker dat zijn krant zelfs een topverkoop zou realiseren als hij slechts de namen en telefoonnummers van de inwoners van zijn stad zou afdrukken: ‘Iedereen zal ‘m lezen om na te gaan of hij erin staat.’

Verder lezen..

De weg van eigen uitgave

Door Rogier van Kralingen
 op 31-12-2015
 - reacties: 1

Er leeft bij mij een sterke behoefte om mijn toch wel bijzondere uitgave traject met deze community te delen. Ondanks interesse van uitgevers heb ik de uitgave van The Outerweb (populair wetenschappelijk) namelijk in eigen beheer gedaan. Daar zit een reden achter. Mijn boek gaat over de enorme snelheid van technologie ontwikkeling en de hoofdrol die nieuwe vormen van samenwerking daarin zouden moeten krijgen.

Verder lezen..

Freewriting 10.0

Door Saskia van Muijlwijk - Leeuwis
 op 24-12-2015
 - reacties: 0

Bijna 35 jaar en dan wordt het toch tijd om aan te pakken. Niet omdat ik al die tijd te lui geweest ben, nee, verre van dat. Maar gewoon druk met andere, ook belangrijke dingen. Of ontbrak het me gewoon aan lef? Een combinatie van beide eigenlijk. Het is ook gewoon heerlijk om te dromen van een toekomst boordevol pennenvruchten. Het planten en het opkweken van de boom zelf, heb ik gewoon voor me uitgeschoven. Stel je voor dat de boom na alle moeite voortijdig af zou sterven? Het niet eens de kans zou krijgen vruchten te dragen? Dat zou toch ook ontzettend zonde zijn van die mooie droom, waar ik al mijn hele leven te pas en te onpas even lekker in wegkruip.

Verder lezen..

Glimmend publiek

Door Astrid Ritskes
 op 17-12-2015
 - reacties: 3

Wie zegt mij dat ik een doelgroep nodig heb als ik schrijf? Het hebben van een doelgroep geeft richting aan wat je doet. Je kunt inspelen op de behoeften van anderen. Het zorgt ervoor dat jouw keuzes bestaansrecht krijgen. Je doet het immers om de doelgroep te bereiken. De mensen die mij vertellen dat ik een doelgroep nodig heb, doen dat omdat ik tot hun doelgroep behoor. Leuke grap. Wie is er nu begonnen?

Verder lezen..

Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!