Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Wekelijkse schrijfopdracht #69

Wekelijkse schrijfopdracht #69

7 Oktober 2015

Wekelijkse schrijfopdracht #69Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week hebben wij een nieuwe schrijfcoach in ons midden: Inge Schouten. Zij zal de wekelijkse schrijfopdracht van deze week verzorgen.

In zeven stappen door de poort naar een kort verhaal

In zeven stappen door de poort naar een kort verhaal

6 Oktober 2015

In zeven stappen door de poort naar een kort verhaalEr zijn vele wegen die leiden naar het schrijven van een kort verhaal. Dit artikel laat zien hoe je in zeven stappen de poort tot een kort verhaal passeert. In de voorbeelden is uitgegaan van een verhaal voor kinderen, maar met onderstaande zeven stappen kun je ook een kort verhaal voor volwassenen schrijven.

Schrijfwijsheid

Schrijfwijsheid

3 Oktober 2015

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Johann Wolfgang von Goethe. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden!

Stijl - Pathopoeia

2 Oktober 2015

Niet alleen bij een sappig roman is het van belang om hartstocht bij de lezer op te wekken. Met het stijlfiguur Pathopoeia probeert de schrijver emoties bij de lezer op te wekken door het personage te laten spreken. Dit kan gebruikt worden om hartstocht op te wekken, verdiet te uiten of door een klaagzang van het personage. 

Winnaars bekend van winactie ‘De gevleugelde’

Winnaars bekend van winactie ‘De gevleugelde’

1 Oktober 2015

Winnaars bekend van winactie ‘De gevleugelde’  Ruim een maand konden jullie aan ons vertellen waarom je Arthur Japin leest. De meest uiteenlopende en creatieve zinnen kwamen bij ons binnen. Vandaag worden de winnaars bekend gemaakt.

Wekelijkse schrijfopdracht #68

Wekelijkse schrijfopdracht #68

30 September 2015

Wekelijkse schrijfopdracht #68 Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week hebben wij een nieuwe schrijfcoach in ons midden: Corrie Gramser. Zij zal de wekelijkse schrijfopdracht van deze week verzorgen.

Das Magazin begint een uitgeverij

Das Magazin begint een uitgeverij

30 September 2015

Das Magazin begint een uitgeverijHet tijdschrift Das Magazin begint een uitgeverij. Op 17 november wordt de uitgeverij gelanceerd met een feest in Paradiso. Dan worden ook de eerste auteurs bekend gemaakt, schrijven Daniël van der Meer en Toine Donk in een persbericht.

Frank Martinus Arion overleden

Frank Martinus Arion overleden

29 September 2015

Frank Martinus Arion overledenFrank Martinus Arion is vannacht in Willemstad overleden. Arion debuteerde in 1973 met Dubbelspel (bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs). Arion schreef verhalen, romans, essays en poëzie. Na zijn debuut verschenen onder meer Nobele wilden (1979), De laatste vrijheid (1995) en de verhalenbundel De eeuwige hond (2001).

Boek schrijven? Lees Schrijven Magazine!

Lees Schrijven Magazine! Profiteer nu van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie