Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Schrijven Online geeft jou een schrijfwandeling door Middelburg.

Schrijfwandeling: historisch Middelburg

26 Juni 2016

Schrijven Online geeft jou een schrijfwandeling door Middelburg. Middelburg is een kleine stad met een rijk verleden, wat nog steeds terug te zien is in de stad zelf. De stad Middelburg had ooit, na Amsterdam, de meeste historische gebouwen en de gemeente is de zevende op de lijst van rijksmonumenten. Het kost wat tijd om naar dit Zeeuwse stadje af te reizen, maar de frisse zeewind en de mooie stad zijn het meer dan waard.

Iedere zaterdag lees je op Schrijven Online het gedicht van de week.

Gedicht van de week

25 Juni 2016

Iedere zaterdag lees je op Schrijven Online het gedicht van de week. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘This Is Just To Say’, geschreven door William Carlos Williams. Het gedicht is ook als muurschildering in Den Haag te vinden.

Ook deze zaterdag weer een bijzondere schrijfwijsheid op Schrijven Online.

Schrijfwijsheid

25 Juni 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een originele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Nina Weijers. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden!

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Art Journaling

24 Juni 2016

Op zondag 18 september organiseren wij de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016. Behalve een aantal inspirerende lezingen over schrijven, kun je ook een creatieve schrijfworkshop van Willemien Spook bijwonen. Hieronder vertellen we je er meer over. 

OBA Open Podium nodigt iedereen uit voor 150e editie

OBA Open Podium nodigt iedereen uit voor 150e editie

23 Juni 2016

Aanstaande zaterdag 25 juni 2016 vindt het 150e OBA Open Podium plaats in Amsterdam. De organisatie vindt dat reden voor een klein feestje en nodigt iedereen uit om de optredens van verschillende dichters bij te wonen.

Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk 2017

Jules Deelder schrijft Poëziegeschenk 2017

23 Juni 2016

Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk 2017De Poëzieweek zal plaatsvinden van donderdag 26 januari 2017 t/m woensdag 1 februari 2017. Aan de vooravond van deze week zal in Nederland voor de 23e keer de VSB Poëzieprijs uitgereikt worden en in Vlaanderen de Herman de Coninckprijs. Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk voor deze editie.

Wekelijkse schrijfopdracht #100

22 Juni 2016

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Schrijven Online legt het stiftgedicht aan je uit.

Dichtvormen – het stiftgedicht

22 Juni 2016

Schrijven Online legt het stiftgedicht aan je uit. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week het stiftgedicht.

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Zo creëer je een spanningsboog Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 25 juli 16.00 u. abonnee!

Spannende aanbieding!