Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Een uitstervende vaardigheid: schrijven met pen en papier

Een uitstervende vaardigheid: schrijven met pen en papier

26 November 2015

 schrijven met pen en papierEen tekst schrijven met pen en papier– kun je je nog herinneren hoe dat moet? Volgens een Brits onderzoek van mail- en printbedrijf Docmail was het gemiddeld 41 dagen geleden dat de ondervraagde personen iets met de hand geschreven had, zo meldt The Guardian. Een ontschuldige ontwikkeling of het verlies van een belangrijke vaardigheid?

Wekelijkse schrijfopdracht #76

Wekelijkse schrijfopdracht #76

25 November 2015

Wekelijkse schrijfopdracht #75Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. Deze week zal hoofdredacteur Frank Noë de wekelijkse schrijfopdracht verzorgen.

Nieuwe manuscriptbeoordelaars bij Schrijven Online

24 November 2015

Behalve schrijfcursussen en schrijfcoaches biedt Schrijven Online ook professionele manuscriptbeoordeling door ervaren redacteuren. Onlangs is ons team versterkt door schrijver en schrijfcoach Eisso Post, redacteur en uitgever Lineke Eerdmans en schrijfster en illustratrice Carolina Trujillo.

NaNoWriMo: Je bent er bijna!

NaNoWriMo: Je bent er bijna!

24 November 2015

 Je bent er bijna! De tijd vliegt als je schrijft! Het is een zware maand geweest, maar we hebben nog 6 dagen te gaan. Bereid je alvast voor om je werk te belonen.

Schwob-winteractie: presentatie van negen moderne literaire klassiekers

23 November 2015

Negen moderne literaire klassiekers uit vier continenten worden tijdens de Schwob-winteractie gepresenteerd in zo’n honderd boekhandels in Vlaanderen en Nederland. Schwob, een initiatief van het Nederlandse Letterfonds, selecteerde samen met negen literaire uitgevers de negen klassiekers voor de actie.

4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015

4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015

23 November 2015

4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015.

Schrijfgroepen: goed voor aanmoediging en commentaar

20 November 2015

Een boek publiceren ziet er vandaag de dag heel anders uit dan een jaar of 20 geleden. Maaike Molhuysen schreef een boek voor schrijvers om ze zo goed mogelijk wegwijs te maken in de nieuwe schrijf- en uitgeefwereld. Dat dit Handboek voor schrijvers je zal helpen je eigen stem te doen klinken in de veranderende boekenwereld, dat is wat ik hoop.’ Deze week een stuk uit het hoofdstuk 'Schrijfgroepen: goed voor aanmoediging en commentaar'.

VOORPRET: Gedumpt door je uitgever, wat nu?

20 November 2015

Gedumpt worden door je uitgever – het kan zelfs succesvolle auteurs als thrillerschrijver Judith Visser overkomen. Maar het slechte nieuws bleek een verborgen zegening. Eindelijk was ze vrij om te schrijven wat ze wilde. Judith vertelt er alles over in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Innernemerschap: 21 Manieren om Werk te Maken van je Leven

Innernemerschap: 21 manieren om werk te maken van je leven

19 November 2015

 21 Manieren om Werk te Maken van je LevenSchrijfleraar en auteur Geertje Couwenbergh is vandaag begonnen met een crowdfunding project. Als je op zoek bent naar nieuwe energie, bevestiging en er aan herinnerd wilt worden wat het betekent om groots te leven, is het boek ’Innernemerschap: 21 Manieren om Werk te Maken van je Leven’ iets voor jou.

Sophie van der Stap Schrijven Magazine

VOORPRET: Vaardigheden van de moderne schrijver

19 November 2015

Grijze heren die nauwelijks van hun zolderkamer afkomen, die niet twitteren of facebooken en hoogstens af en toe een te donkere foto op een half vergeten Instagram-account zetten. Bestaan ze nog? In het komende nummer van Schrijven Magazine spreekt Roman Helinski sprak met Sophie van der Stap, Lisa Weeda en Mano Bouzamour. Wat komt er tegenwoordig kijken bij het schrijverschap? Wij publiceren voor.

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Lees Geschiedenis Magazine

Lees Geschiedenis Magazine. Profiteer van de prima aanbieding.

Korting én cadeaus!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie