Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Wijze lessen voor beginnende schrijvers

Wijze lessen voor beginnende schrijvers

5 Maart 2015

Wijze lessen voor beginnende schrijversTijdens het schrijven van zijn roman Naar de overkant van de nacht hield Jan van Mersbergen een schrijfdagboek bij. Een openhartig verslag van een worsteling is het geworden, waaruit de beginnende schrijver wijze lessen kan trekken. In het aprilnummer van Schrijven Magazine lees je welke lessen dat zijn. Wij publiceren er alvast één voor. 

Cursus kinderverhalen schrijven

5 Maart 2015

Creatief bedrijf CursusLab organiseert in maart een weekcursus kinderverhalen schrijven onder leiding van Marije Uijtdehaage. Schrijven voor kinderen vraagt om een totaal andere aanpak dan schrijven voor een volwassen publiek.

Wekelijkse schrijfopdracht #44

Wekelijkse schrijfopdracht #44

4 Maart 2015

Wekelijkse schrijfopdracht #44Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Henny Fortuin, Alice Kok, Odile Schmidt, Roos Waaijer en Eva van Baar.

Jury Libris ziet de toekomst van de Nederlandse literatuur ‘vrouwelijk’

4 Maart 2015

In het rapport dat de jury van de Libris Literatuur Prijs gisteren presenteerde wordt een grote stijging in vrouwelijke schrijvers opgemerkt. Het viel de jury op hoeveel ‘jonge, vrouwelijke debutanten het voorbije jaar heeft opgeleverd die niet alleen qua kwantiteit, maar ook qua literaire kwaliteit menig mannelijke vakgenoot ver achter zich lieten.’ Toch haalden maar twee vrouwen de shortlist (waarvan een debutant): Esther Gerritsen en Niña Weijers.

Droombaan: reisgids-schrijver

Droombaan: reisgids-schrijver

3 Maart 2015

 reisgids-schrijverTessa D.M. Vrijmoed schreef de nieuwe editie van de Rome-reisgids uit de serie 100% Travel. Ze vertelt over deze droombaan in het aprilnummer van Schrijven Magazine.

Bekendmaking shortlist Libris Literatuurprijs

3 Maart 2015

Gisteren werd in het Rijksmuseum de shortlist voor de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt door juryvoorzitter Wim Pijbes. Er is dit jaar een zeer diverse lijst met kanshebbers opgesteld van een slapstick tot het levensverhaal van een aftakelde ouder.

Boekpresentatie White Ink

Boekpresentatie White Ink

2 Maart 2015

Boekpresentatie White Ink  Op 7 maart vindt in Montblanc boutique in de P.C. Hooftstraat de boekpresentatie plaats van White Ink, een juridische thriller, door Erik Vrij. 

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014

2 Maart 2015

De 35 belangrijkste schrijvers van 2014Uit de Top-35, een jaarlijkse ranglijst van de meest gelezen, meest geprezen auteurs van het voorafgaande jaar, blijkt dat schrijver Stefan Hertmans de meest populaire auteur van 2014 is.

Schrijfwijsheid

Schrijfwijsheid

28 Februari 2015

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Georges Simenon. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden!

4 leukste schrijfwedstrijden van maart/ april

27 Februari 2015

Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 4 leukste wedstrijden in maart en april 2015.

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Schrijfvakanties! Lees het aprilnummer van Schrijven Magazine

Lees het aprilnummer van Schrijven Magazine. Word vóór dinsdag 24 maart abonnee!

Superaanbieding
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!