Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Einde Stapelboek Winactie

27 Mei 2015

Vandaag is de laatste dag van de Stapelboek winactie! Om 18:00 vandaag sluit de wedstrijd en gaan wij beginnen met nakijken van jullie Stapelboeken.

Schrijven Online zoekt auteurs voor tipartikelen

27 Mei 2015

Wil jij jouw schrijfervaring delen met 100.000 unieke bezoekers per maand? Schrijven Online is op zoek naar tipartikelen over allerlei schrijfthema’s. Waag een poging en stuur een artikel op.

Wekelijkse schrijfopdracht #56

Wekelijkse schrijfopdracht #56

27 Mei 2015

Wekelijkse schrijfopdracht #56Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Henny Fortuin, Alice Kok, Odile Schmidt, Roos Waaijer en Marije Onstenk.

Ervaringen van een proeflezer

26 Mei 2015

Proeflezen is leuk: je kunt van fouten van anderen veel leren en je gaat er  zelf ook beter van schrijven, omdat je jezelf traint om beter op te letten. Voordat je je werk aanbiedt is het, het beste om eerst alles compleet af te maken en er zoveel mogelijk tik- en schrijffouten uit te halen.

Seksscènes gecensureerd in Chinese vertaling van Kluun

26 Mei 2015

In een artikel van de Trouw wordt geschreven over de Nederlandse literatuur die vertaald wordt in het Chinees. Een enorm publiek voor de schrijvers maar volgens schrijversvakbond Pen moeten we oppassen, want in de vertaling wordt het werk vaak gecensureerd zonder dat de schrijver hier weet van heeft.

'De dichter is zelf zonder twijfel een onbeweeglijke reiziger'

25 Mei 2015

Dit jaar vindt het 46e Poetry International festival te Rotterdam plaats. Een van de uitgenodigde dichters is de Chileen Yanko González. Ter ere van deze internationale uitwisseling interviewde Poetry International González voor SchrijvenOnline.

Schrijfwijsheid

Schrijfwijsheid

23 Mei 2015

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Douglas Adams. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden!

Van boek naar film: schrijvers vertellen

22 Mei 2015

Scenarioschrijven is een aparte tak van de schrijfsport. Bijna niets kan aan het toeval worden overgelaten. Maar zou het script, het werken binnen een kader, de scenarioschrijver zelf ook niet kunnen ondersteunen? Of zijn scenaristen voornamelijk inktslaven, broodschrijvers, bewerkers van andermans bedenksels? Zes wereldschrijvers over dit onderwerp.

Stijl – Volkstaal

22 Mei 2015

Volkstaal wordt door schrijvers veelal gebruikt om dialogen geloofwaardiger en soepeler te laten lopen. In de volksmond wordt er niet altijd correct gesproken en als je de taal in je dialoog hierop aanpast komt het gesprek vaak veel meer tot leven.

Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Schrijven Magazine: Poetry International: 2e kaartje gratis!

Meer informatie vind je in het juninummer van Schrijven Magazine.

Word abonnee
Boek schrijven? Lees Schrijven Magazine!

Lees Schrijven Magazine! Profiteer nu van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!