Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Wekelijkse schrijfopdracht #96

25 Mei 2016

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Deze week wordt op Schrijven Online de haiku uitgelegd.

Dichtvormen – Haiku

25 Mei 2016

Deze week wordt op Schrijven Online de haiku uitgelegd. De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de haiku.

Winactie bloggen als een pro

24 Mei 2016

Ben jij net begonnen met bloggen of ben je al een tijdje bezig met bloggen, maar je wilt nog dat extra geheimpje kennen om jouw blogs tot een succes te maken? Dan is dit je kans! In samenwerking met Uitgeverij Haystack organiseren wij een winactie waarmee je het boek Bloggen als een Pro kunt winnen.

Schrijven Online's lijst met mooie woorden.

Mooie woorden

23 Mei 2016

Schrijven Online's lijst met mooie woorden. Dat taal mooi kan zijn, weten schrijvers als geen ander. Sommige woorden hoeven niet eens een mooie betekenis te hebben, maar kunnen prachtig klinken of er geweldig uitzien. Iedereen heeft wel een paar woorden waar hij of zij stiekem verliefd op is. Op het forum van Schrijven Online kwam het idee tot stand om een lijst met mooie woorden te maken.

Voor je getest: schrijverssoftware

23 Mei 2016

Op papier de indeling van een roman uitwerken en dan aan de slag gaan met schrijven is er vaak al lang niet meer bij. Handige software als Scrivener, Ulysses of Aeon Timeline helpt de schrijver om niet te verdwalen in zijn eigen roman in wording. In het zomernummer van Schrijven Magazine lees je welke schrijverssoftware het beste bij jou past. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Een schrijfwandeling door Utrecht. Lees 'm op Schrijven Online.

Schrijfwandeling: Ontdek Utrecht

22 Mei 2016

Een schrijfwandeling door Utrecht. Lees 'm op Schrijven Online. Het zonnetje schijnt eindelijk weer, de temperaturen worden aangenamer en alles en iedereen wordt een stukje mooier. Kortom: de zomer komt er weer aan. Tijd om naar buiten te gaan en je te laten inspireren. Wandelmagazine Op lemen voeten zet in samenwerking met Schrijven Online zet iedere zondagochtend een nieuwe wandeling met schrijfopdrachten voor je klaar. Deze week: de schitterende binnenstad van Utrecht.

Lees het gedicht van de week op Schrijven Online.

Gedicht van de week

21 Mei 2016

Lees het gedicht van de week op Schrijven Online. Poëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Online trakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week ‘De liefde slaapt in haar hart’ van Hendrik Marsman, uit de bundel Tempel en Kruis (1940).

Elke zaterdag op Schrijven Online een originele schrijfwijsheid!

Schrijfwijsheid

21 Mei 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Els Moors. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden.

Echt gebeurd: Hoe beschrijf je een fiasco?

Echt Gebeurd: Hoe beschrijf je een fiasco?

20 Mei 2016

 Hoe beschrijf je een fiasco?Uit de grootste blunders en anticlimaxen ontstaan de smakelijkste verhalen. Dat bleek afgelopen zondag, tijdens een nieuwe aflevering van Echt Gebeurd, dat een podium biedt aan mensen die hun mooie, bijzondere of grappige ervaringen vertellen voor een intiem publiek.

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!