Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


Wekelijkse schrijfopdracht #93

4 Mei 2016

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.

Dichtvormen – 160 (SMS gedicht)

4 Mei 2016

Elke woensdag zet Schrijven Online een andere dichtvorm in het zonnetje.De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online elke week een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de beurt aan de 160.

Zo vind je een passende uitgever

3 Mei 2016

Wil je uitgevers benaderen om jouw boek op de markt te brengen? Zorg ervoor dat je alleen uitgevers benadert die titels uitgeven waarbij jouw manuscript aansluit. Dat voorkomt onnodige teleurstelling en afwijzingsbrieven met de beruchte zin ‘uw boek past helaas niet in ons fonds’.

Het dubbelgangermotief – de lookalike in je verhaal

3 Mei 2016

Zoals je in veel kunstwerken motieven kunt herkennen - patronen die zich in het werk herhalen - zo kun je ook in verhalen motieven herkennen. Aan schrijvers geeft het dubbelgangermotief prachtige mogelijkheden om er personages en hun conflicten mee uit te werken op een dieper niveau, waardoor verhalen meer inhoud en duiding krijgen.

Iedere maandag neemt Schrijven Online je mee in de wereld van TED

TED over taal

2 Mei 2016

Iedere maandag neemt Schrijven Online je mee in de wereld van TEDTED talks zijn bijzondere lezingen waar belangrijke ideeën over vele onderwerpen wereldwijd verspreid worden, zo ook over schrijven en literatuur. Schrijven Online neemt je elke maandag mee naar dit bijzondere online platform door twee TED talks voor jou te selecteren: deze week over het gebruik van de metafoor en de kunst van het schrijven van brieven. Deze TED-talks zijn Nederlands ondertiteld.

Masterstudenten tellen personages in Nederlandstalige romans

Masterstudenten tellen personages in Nederlandstalige romans

1 Mei 2016

Masterstudenten tellen personages in Nederlandstalige romans Studenten van de onderzoeksmaster Nederlandse Letterkunde aan Universiteit Utrecht zijn een crowdsourced database gestart om de diversiteit van personages in Nederlandstalige romans vanaf 1945 in kaart te brengen. En iedereen kan meedoen.

Iedere zondag een yoga oefening voor schrijvers op Schrijven Online

Yoga voor schrijvers

1 Mei 2016

Iedere zondag een yoga oefening voor schrijvers op Schrijven OnlineYoga kan helpen om controle te krijgen over je lichaam, gevoel en geest. Erg handig voor schrijvers, bijvoorbeeld als je geen inspiratie hebt voor een nieuw verhaal of juist vastzit halverwege. Schrijven Online geeft je de komende weken elke zondag een yoga pose, gecombineerd met een schrijfoefening, die helpt bij het schrijfproces en die iedereen kan doen. Deze week de Bevrijdende houding.

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week online

Gedicht van de week

30 April 2016

Elke zaterdag zet Schrijven Online het gedicht van de week onlinePoëzie kan mooi zijn, leuk, aangrijpend enzovoorts. Daarom verdient de Nederlandse en Vlaamse dichtkunst meer aandacht. Schrijven Onlinetrakteert elke zaterdag op een gedicht van een andere schrijver. Deze week een gedicht uit de bundel Wij zijn evenwijdig van Maud VanHauwaert. Deze bundel bevat allemaal losse gedichtjes die uiteindelijk als één geheel gelezen kunnen worden.

Iedere zaterdag een nieuwe originele schrijfwijsheid op Schrijven Online.

Schrijfwijsheid

30 April 2016

Iedere zaterdag trakteert Schrijven Online je op een tegel met een universele schrijfwijsheid. Deze keer afkomstig van Alex Boogers. Deel de tegel gerust met je schrijfvrienden.

5 tips om je boek te verfilmen

5 tips om je boek te verfilmen

29 April 2016

5 tips om je boek te verfilmenHet lijkt de droom van elke schrijver, je eigen verhaal vertaald zien worden naar het witte doek. Met een verfilming bereik je immers een groter publiek. Deze schrijvers kregen het voor elkaar, maar dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Schrijven Online zet hun tips voor je op een rijtje.

Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Zo schrijf je een goede seksscène | Schrijven Magazine

Lees het zomernummer van Schrijven magazine. Neem vóór maandag 23 mei 16:00 u. een abonnement...

Zinnenprikkelende aanbieding!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar