Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


3 tips voor een betere rol van de settingbeschrijving in je verhaal

21 Oktober 2016

Een settingbeschrijving is onmisbaar voor elk verhaal: de lezer wil graag weten waar hij zich bevindt om zich een voorstelling te kunnen maken van wat er afspeelt. Veel schrijvers stoeien met de rol van de omgeving in het verhaal: wanneer beschrijf je te veel, welke details zijn interessant? We geven je 3 tips voor het verbeteren van de settingbeschrijvingen in je verhaal.

Dichtvorm – Triolet

21 Oktober 2016

De kunst van het dichten kent vele vormen en maten. Toch blijft poëzie vaak wat onderbelicht in Nederland en Vlaanderen. Daarom zet Schrijven Online regelmatig een dichtvorm online met uitleg, een voorbeeld en een schrijfopdracht. Deze week de triolet.

Nog 2 weken tot NaNoWriMo 2016

20 Oktober 2016

Nog maar 2 weken wachten en dan is het zover: de NaNoWriMo 2016 gaat van start! 1 tot 30 november is de National Novel Writing Month, waarin jij als schrijver wordt uitgedaagd een boek van 50,000 woorden te schrijven in één maand.

Wekelijkse schrijfopdracht #119

19 Oktober 2016

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

5 tips voor het schrijven van een liedtekst

19 Oktober 2016

Of je nou muzikant bent of niet: een lied schrijven is leuk. Maar eenvoudig is het niet altijd. We geven je 5 tips om te beginnen met schrijven van liedteksten.

Schrijfcursus Ontdek je schrijftalent

18 Oktober 2016

Wil jij erachter komen waar jouw schrijftalent ligt en tegelijkertijd een idee krijgen waar je sterktes en zwaktes liggen op het gebied van creatief literair schrijven. Schrijf je dan in voor de schrijfcursus 'Ontdek je schrijftalent' bij Schrijven Online Academie. 

Schrijver DBC Pierre geeft masterclass tijdens Crossing Border

18 Oktober 2016

Op zaterdagmiddag 5 november vindt in Den Haag tijdens Crossing Border een masterclass plaats met DBC Pierre. Dit ter gelegenheid van zijn schrijfboek Release the Bats. Writing Your Way Out Of It, dat vertaald is in het Nederlands en deze maand verschijnt. 

Geert Mak: ‘Leer uit chaos lijnen trekken en analyses maken’

17 Oktober 2016

Vrijdag 14 oktober was Geert Mak te gast bij College Tour. Onder leiding van Twan Huys interviewden studenten hem over zijn titel als ‘Historicus van het Jaar’, zijn nieuwste boek en internationale politiek. Ook kwam zijn archiefonderzoek aan de orde.

Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Volkskrant looft Schrijven Magazine

In een stuk getiteld: 'Schrijven Magazine, omdat iedereen schrijver wil worden'.

Lees meer
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!