Start » Nieuws

Nieuws

Hier vind je al het nieuws in chronologische volgorde. Heb je een opmerking of tip? Stuur een mailtje.


7 tips voor het schrijven van een kinderboek

29 September 2016

Volgende week dinsdag (5 oktober) begint de Kinderboekenweek 2016. In deze week worden er door heel Nederland activiteiten georganiseerd ter promotie van Nederlandse kinderboeken. Wil jij ook een kinderboek gaan schrijven, of ben je daarmee bezig? We geven je 7 tips voor het schrijven van een kinderboek.

Wekelijkse schrijfopdracht #116

28 September 2016

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Schrijfmarkt in Den Bosch

27 September 2016

Afgelopen donderdag organiseerde ‘Heel Nederland Schrijft’, een schrijfmarkt en schrijfevent in de Verkadefabriek in Den Bosch. 

Tijdens de dag werden tien debutanten gepresenteerd die onder leiding van Elly Godijn van Godijn Publishing hun boek lanceerden. Een van de debutanten van dit Boek10!-project is Falco en de gestolen Stympha’s van Nienke Pool. Kasper van Kooten presenteerde daarna met veel humor de prijsuitreiking van de meer dan 400 inzendingen van de schrijfwedstrijd: ‘Stel je voor dat…’

3 manieren om bestaande verhalen te gebruiken als inspiratiebron

27 September 2016

Veel schrijvers denken dat elk nieuw boek compleet uniek en origineel moet zijn. We hebben slecht nieuws voor je: bijna alles is al eens geschreven. Maar bestaande verhalen kun je altijd gebruiken als inspiratie voor je eigen werk, ook zonder plagiaat te plegen. We geven je 3 manieren om een bestaand boek te gebruiken als inspiratiebron voor een nieuw verhaal.

VOORPRET: Zo schrijf je door kinderogen

26 September 2016

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een kind of jongere en hoe laat je haar of zijn stem geloofwaardig klinken? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

VOORPRET: Schrijfles van de Brontës

23 September 2016

In 2016 is het tweehonderd jaar geleden dat Charlotte Brontë, schrijfster van Jane Eyre, werd geboren. Wat kunnen we nog leren van Emily en Charlotte Brontë? Je leest het in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten een tipje van de sluier.

Je bent je eigen merk

23 September 2016

Daar kwamen ze voor, die 220 deelnemers aan de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016: Een ‘dag boordevol inspirerende schrijfworkshops, lezingen en interviews over schrijven’, zoals op schrijvenonline.org met een aanstekelijk enthousiasme staat vermeld. Dat leek me wel wat, schrijvers in spé ontmoeten, sommigen met de nodige ervaring of zelfs al met een uitgever, om te praten over het S-woord. Dat werkwoord met grote aantrekkingskracht op velen. Rond de 1,5 miljoen wordt er wel met lichte opwinding gezegd. En iedereen die naar deze dag kwam hoopt op die gedroomde bestseller en wilde dáár graag horen hoe die te realiseren.

Schrijven Magazine Schrijfdag: een verslag

22 September 2016

De schrijfdag van afgelopen zondag 18 september verliet ik met een berg inspiratie, zowel letterlijk (twee tassen vol boeken en tijdschriften) als figuurlijk gevuld met ideeën en antwoorden. Veel om verder over na te denken en boeiende oefeningen.

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Geen schrijfwedstrijd meer missen? Volg Schrijven Magazine op Facebook!

Like Schrijven Magazine op Facebook!

Vind ik leuk!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!