Start » Schrijftips

Schrijftips

De beste schrijftips vind je op Schrijven Online

Ben jij op zoek naar schrijftips? Op Schrijven Online vind je de beste schrijftips en schrijfoefeningen, de nieuwste schrijfwedstrijden en heel veel informatie over het schrijven en uitgeven van je boek, verhaal of gedicht. Wil je serieus gaan schrijven? In ons tijdschrift Schrijven Magazine vind je interviews met en schrijftips van binnen- en buitenlandse schrijvers en dichters, redacteuren en literair agenten.

Lees Schrijven Magazine Volg een schrijfcursus Laat je manuscript beoordelen5 kenmerken van een bestseller auteur - deel 2

5 kenmerken van een bestseller auteur - deel 2

17 April 2014

5 kenmerken van een bestseller auteur - deel 2Is het een combinatie van slaap, leeftijd, koffie en geconcentreerd hoofdkrabben die creatieve doorbraken veroorzaakt? Bekende schrijvers hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal neurotisch. Hieronder volgen vijf definiërende kenmerken.

Verder lezen...

6 kenmerken van een bestseller auteur - deel 1

6 kenmerken van een bestseller auteur - deel 1

10 April 2014

6 kenmerken van een bestseller auteur - deel 1Is het een combinatie van slaap, leeftijd, koffie en geconcentreerd hoofdkrabben die creatieve doorbraken veroorzaakt? Bekende schrijvers hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn allemaal neurotisch. Hieronder volgen zes definiërende kenmerken.

Verder lezen...

Schrijftips voor een goed open einde van je verhaal.

Schrijftips voor een goed open einde

1 April 2014

Schrijftips voor een goed open einde van je verhaal.Sommige verhalen sluiten af met een zogenoemd open eind. Het verhaal wordt dan niet voltooid met een conclusie of de concrete afronding van een gebeurtenis, maar laat een of meerdere vragen open.

Verder lezen...

Zo maak je jouw verhaal levensecht.

Zo maak je jouw verhaal levensecht

20 Maart 2014

Zo maak je jouw verhaal levensecht.Over sommige onderwerpen bestaan geen naslagwerken, soms zelfs niet eens Wikipedia-pagina's. Hoe kom je in dergelijke gevallen aan de achtergrondinformatie die jouw verhaal levensecht moet maken?

Verder lezen...

Jouw manuscript herschrijven? Lees deze schrijftips.

Zeven tips om te herschrijven

13 Maart 2014

Jouw manuscript herschrijven? Lees deze schrijftips.Voor de één is het een vervelende taak, voor de ander begint het schrijfproces er pas bij. Eén ding is zeker: herschrijven is een cruciaal onderdeel van schrijven. Met deze schrijftips structureer je jouw herschrijfproces en kun je efficiënter te werk.

Verder lezen...

Wat maakt een goede bad guy?

Wat maakt een goede bad guy?

13 Februari 2014

Wat maakt een goede bad guy?Personages om te haten lijken makkelijk te verzinnen. Denk aan de tiran in een fantasyroman, of de seriemoordenaar in een thriller. Maar wat maakt nou echt een goede bad guy, een waarvan je als lezer gaat twijfelen aan je morele waarden?

Verder lezen...