Start » Schrijftips

Schrijftips

De beste schrijftips vind je op Schrijven Online

Ben jij op zoek naar schrijftips? Op Schrijven Online vind je de beste schrijftips en schrijfoefeningen, de nieuwste schrijfwedstrijden en heel veel informatie over het schrijven en uitgeven van je boek, verhaal of gedicht. Wil je serieus gaan schrijven? In ons tijdschrift Schrijven Magazine vind je interviews met en schrijftips van binnen- en buitenlandse schrijvers en dichters, redacteuren en literair agenten.

Lees Schrijven Magazine Volg een schrijfcursus Laat je manuscript beoordelenNooit meer een writer’s Block – 19 manieren

Nooit meer een writer’s Block – 19 manieren

24 Juli 2014

Nooit meer een writer’s Block – 19 manierenOf het nou als een klap in je gezicht komt of als een rilling over je rug; iedereen kent de ellende van vastzitten. Er is geen sprake van voortgang en de vreugde van schrijven is ver te zoeken. Ziehier, negentien tips van kunstenaars die de creativiteit ontsluiten.

Verder lezen...

Tips om een schrijfcursus te overleven.

Hoe overleef je een schrijfcursus

10 Juli 2014

Tips om een schrijfcursus te overleven.De meeste schrijvers nemen op een bepaald punt in hun leven wel eens deel aan een schrijfatelier, schrijfworkshop of schrijfopleiding. Maar je werk delen om feedback te krijgen is een nogal mysterieus en moeilijk proces. Schrijver Amy Klein helpt.

Verder lezen...

Marja Duin geeft 10 tips voor het insturen van een manuscript.

Je manuscript naar een uitgever? 10 tips

12 Juni 2014

Marja Duin geeft 10 tips voor het insturen van een manuscript.Het is niet eenvoudig een uitgever te vinden die jouw boek op de markt wil brengen. Zeker nu de boekenmarkt zo’n beetje is ingestort. Maar dat iets moeilijk is, is natuurlijk geen reden om het niet te proberen. Met deze tips vergroot je jouw kansen om uitgegeven te worden!

Verder lezen...

Zit er een film in mijn verhaal? 10 tips van Maarten Almekinders.

Zit er een film in mijn verhaal? 10 tips

2 Juni 2014

Zit er een film in mijn verhaal? 10 tips van Maarten Almekinders.Je verhaal verfilmd zien worden is een droom van veel schrijvers, maar vaak lopen droom en realiteit bij een eerste poging hard tegen elkaar aan. Voor het schrijven van een filmscenario is behalve het talent van een storyteller ook een specifiek vakmanschap nodig.

Verder lezen...

5 tips om je creativiteit te voeden

5 tips om je creativiteit te voeden

29 Mei 2014

5 tips om je creativiteit te voedenOveral zijn schrijftips te vinden voor stijl, spelling, opbouw, etc., maar daar heb je niks aan zonder creativiteit en inspiratie. Met deze tips kan je je creatieve gedrag positief beïnvloeden.

Verder lezen...

DMI Books

Win een self publishing pakket van DMI Books!

Lees hier wat je moet doen!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Volg de cursus fantasyverhalen schrijven!
Schrijven als Tolkien of J.K. Rowling?

Volg de schrijfcursus Fantasyverhalen schrijven!

Korting én 2 cadeaus!

Word nu abonnee!