Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Engelse schrijfwedstrijden?

Hallo, Ik vroeg me af of er ook schrijfwedstrijden zijn waar je met engelse gedichten en verhalen aan kunt meedoen? Ik vind op het internet maar een paar gedichtenwedstrijden maar die zien er niet echt betrouwbaar uit, of je moet ervoor in Amerika wonen. Weet iemand toevallig schrijfwedstrijden voor gedichten of verhalen die in het engels geschreven zijn? Alvast heel erg bedankt. p.s. Ik weet niet zeker of dit het juiste forumonderdeel is voor mijn vraag. Maar bij schrijfwedstrijden mag ik dit soort vragen volgens mij niet posten, vandaar dat ik het hier post.

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
We richten ons op deze site op schrijven in de Nederlandse taal. Daarom worden hier ook geen Engelse wedstrijden besproken. In het Engelse taalgebied zijn inderdaad een aantal onbetrouwbare wedstrijden (hoog inschrijfgeld, enige prijs is publicatie in onbetekenende bundel die alleen aan deelnemers wordt weggegeven). De reden dat ze niet in Nederland worden georganiseerd is omdat het niveau van de beheersing van het Engels hier laag is. Hoger dan in andere Europese landen, maar toch laag. Nederlanders denk dat ze heel goed Engels spreken, maar dat is bijna nooit zo. Hier een paar startpunten voor Engelstalige wedstrijden: http://www.writersdigest.com/competitions http://www.manuscriptediting.com/contests.htm http://writingcontests.wordpress.com/ Let erop dat deelnamekosten niet ongebruikelijk zijn in het Engelstalige schrijven. De prijzen zijn overigens ook vaak veel hoger..

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er loopt nu een wedstrijd (deadline 1 september), georganiseerd door het American Book Centre (ABC) in Amsterdam. Daar was hier een draad over, maar die vind ik niet terug, wat voor zoektermen ik ook ingeef :s Het is gratis, alle vormen van proza zijn toegestaan zo lang het onder de 1.000 woorden is, en het thema is "redesign the world". De website is www.anybookaward.com geloof ik.