#43 Brood, kaas en eieren

Als ik de supermarkt binnenstap, voel ik de spanning toenemen. Ik kijk naar het boodschappenbriefje in mijn hand. Er staan drie dingen op: brood, kaas en eieren. Het kostte me vanmorgen een half uur om het briefje te maken. De uitdaging was niet zozeer om deze drie producten op te schrijven, maar vooral om het daarbij te laten. Een stemmetje in mijn hoofd zegt me dat ik mezelf voor de gek houd. Alsof ik met zo'n briefje ineens alle chips, koekjes en chocola laat staan. Alsof ik het me op deze manier onmogelijk heb gemaakt om mijn kar vol te gooien met calorierijke lekkernijen. Ik pak een mandje (ik heb immers maar drie dingen nodig) en stap de winkel in. Recht voor mij is de broodafdeling. Ik zoek een brood uit dat er lekker uitziet. In gedachten streep ik het af. Het volgende op mijn lijstje is kaas. Om daar te komen, moet ik langs de chocola of langs de chips. Het is kiezen tussen twee kwaden. Ik kies het laatste. Aan het begin van het gangpad met chips, sta ik stil. De zenuwen gieren door mijn lijf. Blik recht vooruit en doorlopen. Het mandje met twee handen vasthouden. Niet, zoals vorige week, van elke smaak een zak meenemen. Dat wil ik niet meer. Het lijkt uren te duren, maar eindelijk ligt het gangpad achter mij. Waarom wilde ik dat ook alweer niet meer? Ik kijk over mijn schouder. Daar loopt een man die zorgvuldig zakken chips in zijn kar mikt. Door zijn enorme buik kan hij niet bij het karretje als hij erachter loopt. Mijn geheugen is meteen weer opgefrist. Vorige week heb ik een leuke jongen ontmoet. Ik wil deze zomer gewoon met hem naar het zwembad kunnen zonder me ergens voor te schamen. De man achter me gooit nog steeds zakken chips in zijn kar. Wat knispert dat verleidelijk! Ik loop resoluut door. Kaas en eieren!

Hallo @Allie, ergens moet ik om je lachen. Wij posten de meest liederlijke verhalen in opdracht van @Alice en jij verhaalt over een strijd met chocola en chips. Je gaat me toch niet vertellen dat jouw hp daarom slecht zou zijn? Ik gun haar tonnen chocola, heel gezond, en zeg haar maar de chips te laten liggen. :)

Ooit wilde mijn vriendin minder snoepen, ze plakte een foto van een dikke dame op de snoeptrommel. Iedere keer als ze een snoepje nam voelde ze zich in en in slecht . Kon ze de dikke vrouw op de foto weerstaan dan voelde ze de kilo's er af vliegen. Ik vind het dus een een heel herkenbaar verhaal en voor mij hoeft het ook niet altijd moord en doodslag te zijn. Met plezier gelezen

Allie ik vind jouw interpretatie van de opdracht ook best te verdedigen. Je geeft de innerlijke strijd van de HP goed weer en je verhaal leest vlot. Maar van kaas en eieren wordt je best dik toch? Volgens mij kan je dan beter chips nemen. :confused:

Beste Allie, ik begrijp dat je je 'slecht' kunt voelen door iets wat op een verslaving lijkt, zonder dat je een crimineel bent o.i.d. Vanuit dit oogpunt gezien heb je een bijzondere insteek gekozen. Ik vind de innerlijke strijd mooi weergegeven, en met spanning beschreven. Naar mijn idee is de man met de dikke buik achter het karretje HET moment dat haar wakker schudt, en die leuke jongen die ze heeft ontmoet. Herkenbaar beschreven, graag gelezen! :thumbsup: