Lid sinds

6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#499 Pokerface

 

Pokerface

 

Ze pokeren al jaren iedere vrijdagavond met Jack en Chrissy bij Joe’s Diner. Eerst burgers, daarna bananasplit en dan pokeren tot Joe zijn Diner wil sluiten en zijn klanten vanachter de bar de zaak uit kijkt.

Jaar na jaar, vrijdag na vrijdag, pokerspel na pokerspel, doodsaai. Jolien heeft er al jaren genoeg van, maar Hank moet iedere vrijdag pokeren om tot rust te komen na zijn werk bij de oliemaatschappij. ‘Ik sta iedere dag bij jaknikkers, nu wil ik af en toe ‘nee’ of ‘pas’ kunnen zeggen.’

Jack complimenteert Jolien iedere vrijdag, dat streelt haar en maakt haar avondje goed. Hank zegt nooit iets over haar uiterlijk en snauwt haar af als hij thuiskomt.

Jack en Hank zijn de beste pokeraars, Chrissy heeft vaak een goede hand en Jolien speelt mee voor spek en bonen Haar gedachtes dwalen nogal eens af. Die vrijdagavond wil ze de kaartroutine doorbreken met een ander caféspel. Maar de anderen hebben geen zin in poolbiljart of darts.

‘Laten we dan voor de spanning een joker toevoegen aan het pokerspel’, stelt ze voor. In casino’s doen ze dat niet, maar in Joe’s Diner mag alles. Ze spelen nooit om geld, maar Jack wil opeens ergens om spelen.’

‘Oké’, zegt  Chrissie. ‘Wie iets met de joker legt, mag wat van de ander afpakken.’

‘Afpakken?’, vraagt Jolien.

Jack: ’Ja, de winnaar mag iets van een andere speler pakken’ en geeft haar een vette knipoog. ‘Je mag nemen wat je maar wilt.’

Het is een zeldzaamheid in hun pokercarrière, maar het achtste spelletje heeft Jolien een royal flush mét joker.

‘Van wie ga je wat afpakken?’, vraagt Hank.

Jolien kijkt eens rond en zegt met een pokerface: ‘Van jou Chrissy.’ Die kijkt verschrikt op. ‘Ik pak vanavond Jack van je af, heb ik eindelijk een keer een spannende vrijdagavond.’

 

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Spannend en beeldend geschreven, ik zie het voor me. De taal is doeltreffend. Daarom vind ik het jammer dat de laatste woorden van Jolien wat onhandig zijn opgeschreven waardoor ik het niet zoals de rest in een keer begrijp. Ik moest wat ze zei tweemaal leren en dat is jammer in een verder helder verhaal.

Lid sinds

6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik zie niet zo goed wat je onhandig geformuleerd vindt. Heb het nog een paar keer herlezen, maar er komt bij mij geen andere formulering bovendrijven. Heb je een suggestie?

 

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nu bij het herlezen lees ik het wel in een keer goed. Soms is het handig om meteen het antwoord op een vraag te geven voor sukkelige lezers (dat ben ik soms). Dus meteen na 'van wie ga je wat afpakken?' gevolgd door 'van jou Chrissie'. Maar weet je, je moet niet alle lezers plezieren. Je mag best voor lezers schrijven die het meteen begrijpen.