Start » Magazine » Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei, 16.00 u. een abonnement, dan ligt dit nummer omstreeks 5 juni in je brievenbus. 

Neem een abonnement!    Geef een abonnement cadeau!   

In nummer 3 van 2015:

THEMA: Schrijven voor film & televisie

 • 14 onmisbare schrijftips van niemand minder dan Michael Dobbs, bedenker van de hitserie House of Cards en auteur van meer dan 20 boeken en toneelstukken! 
 • Veel mensen denken er niet eens over na dat er achter een televisieserie een heel team van schrijvers zit. Eva Keuris, schrijfdocent én scenarioschrijver voor Spangas, vertelt hoe het er aan toe gaat, in zo'n schrijfteam.
 • 6 wereldschrijvers, namelijk Philip Claudel, John Irving, Charles Lewinsky, Hilary Mantel, Graham Swift en Carlos Ruiz Zafon vertellen over hun ervaringen met de verfilmingen van hun boeken en het schrijven van scenario’s. Charles Lewinsky bijvoorbeeld, schreef in één manische week alle afleveringen voor een seizoen van de tv-Krimi Tatort, zodat hij de rest van het jaar kon besteden aan zijn roman Het lot van de familie Meijer.
 • Hoe word je scenarioschrijver? Willem Bosch, (bedenker) en scenarioschrijver van onder meer Penoza, Feuten, Bellicher; Cel vertelt je er alles over!

Schrijftips van wonderkind Thomas Heerma van Voss

De piepjonge schrijver Thomas Heerma van Voss wordt bejubeld door recensenten. Misschien omdat hij zich zo schijnbaar moeiteloos weet te verplaatsen in personages die in niets op hem lijken. In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft hij schrijftips.

Zo maak je een succes van je boek!

De tijd dat een schrijver rustig achterover kon leunen nadat zijn of haar boek was gepubliceerd, is voorbij. Waar moet je op letten bij het succesvol promoten van je boek? 5 do's en 3 don't's!

Zo beoordelen recensenten debuten / Tips van de redacteur: dialogen en vergelijkingen / Stijltips van Kathy Mathys / Verrassend actuele schrijftips van Horatius / en nog veel meer

 • Zo beoordelen recensenten debuten. Schrijver Roman Helinski maakte een rondgang langs de recensenten Persis Bekkering (de Volkskrant), Theo Hakkert (onder meer Tubantia), Sebastiaan Kort (NRC) en Marja Pruis (De Groene Amsterdammer) en vroeg waar ze op letten als ze een debuut recenseren. Doe er je voordeel mee!
 • 8 stijltips van Kathy Mathys!
 • De leukste programmaonderdelen van Poetry International.
 • Horatius (65 v. Chr. – 8 v. Chr.), zoon van een vrijgelaten slaaf, groeide uit tot de grootste dichter van het Oude Rome. Zijn schrijftips zijn nog verrassend actueel.
 • Tips van de redacteur: over dialogen en over vergelijkingen.
 • De column van Lex Jansen (oud-uitgever De Arbeiderspers).
 • In onze rubriek 'Iedereen kan schrijven': schrijfster en educatief auteur Juliette Rosenkamp.
 • De cartoon van Carolina Trujillo.
 • En natuurlijk vind je in dit nummer ook onze veel gelezen vaste rubrieken: Taaltrivia, Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen), Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment) en Dichter bij het werk, waarin Remco Ekkers een dichter (deze keer Ruth Koops van 't Jagt) interviewt over zijn/haar werkproces.

Dit nummer niet missen?

Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei 16.00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

1 jaar slechts € 26,50 + 3 cadeaus! Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Verrassend actuele schrijftips uit de Oudheid? Lees Schrijven Magazine

Lees het juninummer van Schrijven Magazine. Word vóór dinsdag 26 mei, 16.00 u. abonnee!

Word abonnee
Tips van de redacteur: dialogen & vergelijkingen. Lees Schrijven Magazine

Je vindt ze in iedere editie van Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Wat móet je zien op Poetry International?

Lees het juninummer van Schrijven Magazine. Word vóór dinsdag 26 mei, 16.00 u. abonnee!

Word abonnee!