Start » Magazine » Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Schrijven Magazine: in het volgende nummer

Zin in schrijven? In Schrijven Magazine vind je inspirerende interviews met topschrijvers, de beste schrijftips, schrijfwedstrijden en gratis schrijfworkshops. In ieder nummer geven gerenommeerde schrijfcoaches feedback op ingezonden werk van lezers. Zo ontdek je wat andere schrijvers beweegt en word je uitgedaagd om je eigen schrijven te verbeteren. Schrijven Magazine: meer inspiratie vind je nergens.

In nummer 5 van 2014:

Alles over schrijfopleidingen!

Meer dan 310 schrijvers vulden onze Schrijfopleidingen vragenlijst in en deelden hun ervaringen met schrijfopleidingen en schrijftrainingen. De resultaten mogen er zijn: alles wat je wil weten over de kwaliteit van schrijfopleidingen in één artikel.

Plus: onze vaste medewerker Guus Bauer schreef een artikel over al die grote schrijvers die een schrijfopleiding volgden!

Dit nummer niet missen? Profiteer vóór 23 september van onze superaanbieding, dan ligt Schrijven Magazine 5 begin oktober in je brievenbus!

Dit nummer lezen? Neem vóór 23 september een abonnement!

Verder in dit nummer:

Zo vind je ruimte / tijd om te schrijven!

Roald Dahl schreef zijn oeuvre bij elkaar in een tuinhuisje, Harry Mulisch zat in een indrukwekkende studeerkamer achter een al even indrukwekkend bureau. Maar veel belangrijker dan een goede schrijfplek is de vraag: hoe vind je in jezelf de ruimte om te schrijven? In het oktobernummer geeft schrijfcoach Lili de Ridder antwoord op deze belangrijke vraag. Ze haalt voorbeelden aan uit haar schrijfpraktijk en geeft tips waar je echt wat aan hebt!

Carolin Trujillo: schrijven op de rand van de vulkaan

Voor haar debuutroman De bastaard van Mal Abrigo kreeg Carolina Trujillo (zie de foto hierboven) de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs. Met haar tweede roman, De terugkeer van Lupe Garcia, won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs en stond ze op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Haar derde roman, De zangbreker, verscheen onlangs en werd goed besproken. Wij spraken uitgebreid met Carolina over schrijven, maar ook over zelfdestructie en verslaving. 'Schrijven is de hel! Het is iets voor mensen die een reddingsboei nodig hebben, zo van: ik ga schrijven want anders spring ik van een brug. Waarom zou je schrijven als je een leuk en vrolijk leven hebt?'

Dit nummer lezen? Neem vóór 23 september een abonnement!

Schrijftips van Loes den Hollander, workshop songwriting, en...

  • Schrijftips van de succesvolle thrillerauteur Loes den Hollander. Eén heel opmerkelijke tip: gebruik altijd een manuscriptbeoordelaar.
  • Jouw boek gratis gepubliceerd in de V.S. Nep of echt?
  • Zo maak je een goede boekcover!
  • Felicitia Vos over de totstandkoming van haar debuut Zwarte haren, blauwe ogen.
  • Altijd al een liedje willen schrijven? Doe de Workshop Songwriting van Jesse Campfens en je leert de fijne kneepjes van het vak.
  • Dynamische schrijfcyclus: freewriting.
  • En natuurlijk vind je in dit nummer ook onze veelgelezen vaste rubrieken: Tekstuur Kidlit (kinderboekenschrijver Mireille Geus bespreekt een ingezonden verhaal voor kinderen), Tekstuur Proza (schrijfdocent Yke Schotanus bespreekt een ingezonden kort verhaal of romanfragment) en Dichter aan het werk, over het schrijven van poëzie.

Dit nummer niet missen?

Dut nummer niet missen? Neem vóór dinsdag 23 september 16.00 u. een abonnement!

Ben je al abonnee? Werf een abonnee voor Schrijven Magazine en krijg zelf cadeaus!
Of doe mee aan onze winactie, exclusief voor abonnees!

Schrijven Magazine 5 verschijnt op vrijdag 3 oktober.

1 jaar voor € 26,50 euro + 2 cadeaus! Ben je al abonnee?

Of wil je dit nummer los bestellen of in de winkel kopen?De klassieker onder de schrijfboekjes.

Vanaf € 10,50
Schrijftips van Loes den Hollander? Lees het herfstnummer van Schrijven Magazine

Lees het oktobernummer van Schrijven Magazine. Neem vóór 23 september een abonnement!

Korting + cadeaus!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis schrijfboek bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Welke (grote) schrijvers volgden een schrijfopleiding?

Lees het oktobernummer van Schrijven Magazine. Neem vóór 23 september een abonnement!

Korting én cadeaus!