Bekende korte verhalenvertellers op Turnhouts verhalenfestival

Het cultuurfestival Turnhout 2012 sluit op 15 december af.Op zaterdag 15 december sluit het cultuurfestival Turnhout 2012 af met de Lange Nacht van het Korte Verhaal, met auteurs als A.L. Snijders en Cees Nooteboom.

Het slotevenement kent een uitgebreide line-up met veel Vlaams, Nederlands en buitenlands talent dat komt voorlezen. Zo kun je op deze avond luisteren naar Cees Nooteboom, A.L. Snijders, Dimitri Verhulst en Peter Terrin, maar ook naar de Amerikaanse Annie Proulx en de Chileense Alejandro Zambra.

Tijdens het eerste gedeelte van het programma lezen auteurs gelijktijdig voor in verschillende zalen van de Warande. De schrijvers brengen hun beste korte verhalen, ieder in zijn eigen taal, ten gehore. Aan het eind van de avond wordt bovendien een unieke, meerstemmige slotlezing gehouden door vier auteur. Bekijk hier meer informatie over het programma.

Dit is de eerste editie van het cultuurfestival Turnhout 2012, maar er zijn inmiddels plannen om een tweede editie te organiseren tijdens het internationale Passa Porta Festival op zaterdag 23 maart 2013 in het Brusselse kunstencentrum Flagey.

Bron

www.warande.be/activiteit/de-lange-nacht-van-het-korte-verhaal