Afbeelding

De longlist van de Libris Literatuur Prijs is bekengemaakt.

Boekomslagen: in één oogopslag de aandacht

Op 20 februari vindt de tentoonstelling 20 jaar coverontwerp plaats.In de tentoonstelling 20 jaar coverontwerp kun je erachter komen waarom nou net die omslag jouw aandacht trekt.

Garant, een informatief en algemeen-wetenschappelijke uitgeverij, organiseert de tentoonstelling 20 jaar coverontwerp op 20 februari in Het Boekenpodium in Antwerpen. De tentoonstelling is gemaakt door Danni Elskens van Grafisch Bureau Koloriet. Centraal staat de vraag: ‘Waarom grijp je in de boekhandel juist naar dat boek en niet naar het boek ernaast?’

Tijdens de tentoonstelling kom je met een selectie uit twintig jaar coverontwerp van Elskens tot inzicht dat alle elementen van een boekomslag, van de kleur tot het lettertype, een rol speelt bij het trekken van jouw aandacht. Het is immers de taak van de graficus om jou in één oogopslag te verleiden.

Kijk voor meer informatie op deze website. De tentoonstelling loopt tot 21 mei 2013. Lees ook een uitgebreid artikel over verschillende soorten boekomslagen op Schrijven Online.

Bron

www.boekencovers.be