Buitenkunst organiseert workshopweken voor ervaren schrijvers

Vanaf 9 juli t/m 20 augustus 2011 organiseert Buitenkunst verschillende speciale workshopweken op Randmeer in de Flevopolder. Voor de (ervaren) schrijvers is er een speciaal programma, onder andere met
  • Door de ogen van een kind: Onderzoek waarop je voor kinderen kunt schrijven zonder alles voor te kauwen. Poëzie, toneeltekst of proza.
  • The Writers Room: Het concept van een succesvolle tv-serie wordt meestal bedacht door één of hooguit twee mensen. Daarna schrijven meerdere auteurs de afleveringen. Over het verloop van het verhaal praten deze schrijvers met elkaar in The Writers Room.
  • Tranen trekken: “In fictie gaat het niet om wat de auteur voelt, het gaat om wat hij bij de lezer teweegbrengt.” (Renate Dorrestein) Deze week ontroeren schrijvers elkaar met (proza)teksten.
  • Spreken of zwijgen Wat gebeurt er als de personages zwijgen? Komt de omgeving tot leven, begint de wind te waaien en de haan te kraaien?
  • Humoristisch verhaal: Het korte, humoristische verhaal (insipratie: Carmiggelt, Bomans). Als uitgangspunt: ‘irritante mensen’. Dit geeft genoeg stof voor tragikomische portretten, een plot met conflict en een verrassende afloop.

Bron

www.buitenkunstrandmeer.nl