De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Recenseren met Daniëlle Serdijn

Wil jij het juiste gereedschap aangereikt krijgen om in 75 woorden een roman te recenseren? Dan is de workshop recenseren van literair recensente Daniëlle Serdijn op de Schrijven Magazine Schrijfdag echt iets voor jou.

Alle schrijven is creatief schrijven. Of je nu een recensie schrijft, een aanbeveling of een beschouwing, in elke tekst gaat het om het juiste woord op de juiste plaats. Dat vergt soms passen en meten. Daarnaast is het medium waarin je publiceert van belang om je stijl te bepalen. Lukt het bijvoorbeeld om in 75 woorden iets over een roman te zeggen voor een publiekstijdschrift? Hoe ziet de bouw van een meer doorwrochte recensie eruit? En hoe zit het met de signatuur van de recensent? De workshop recenseren omvat een korte inleiding, een klein stukje theorie en een praktische opdracht waarbij je binnen 60 minuten een minirecensie schrijft.

NB: Zorg ervoor dat je een actueel werk, fictie of non-fictie, gelezen en bij je hebt.

Daniëlle Serdijn (1968) studeerde Nederlands en Literatuurwetenschappen. Sinds 1995 is ze literair recensent. Ze schreef onder meer voor Het Parool en de Volkskrant en publiceerde fictie en non-fictie. Daarnaast is ze docent Nederlands en Creative Writing.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

__________________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact), fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Techniek