Afbeelding

De winnaar van de microwedstrijd Het Einde van de Wereld is bekend!

De vijf leukste schrijfwedstrijden van februari

Dit zijn de leukste schrijfwedstrijden van februari.Schrijvers kunnen altijd een reden vinden om te schrijven; een nieuw verhaal, een schrijfoefening of -cursus en, natuurlijk, een schrijfwedstrijd. Waar kunnen we ons de komende maand mee bezighouden?

1.       SaBi’s verhalenforum

Valentijn is nog maar net achter de rug, maar dat weerhoudt ons er niet van over de liefde te schrijven. Heb je nog passievolle hersenspinsels klaarliggen voor een romantisch of juist erotisch getint verhaal? Op SaBi’s verhalenforum kun je een verhaal insturen met als thema ‘Valentijn’. De winnende deelnemer wordt op de website van het verhalenforum gepubliceerd en zal een klein schrijfgerelateerd prijsje winnen. De deadline hiervoor is 29 februari. Kijk hier voor meer informatie.

2.       Schrijf van je af!

Schrijf van je af! is een schrijfwedstrijd voor jongeren vanaf 15 jaar in Nijmegen en omstreken. Voor deze editie kun je een verhaal insturen met als thema ‘Vrijheid’. Wat betekent vrijheid voor jou? Kun je op deze wereld wel vrij zijn? Het verhaal mag waar gebeurd zijn en mag in de vorm van proza, poëzie, rap, toneel of songtekst geleverd worden. De winnende deelnemer wint een voordracht op Bevrijdingsfestival Nijmegen op 5 mei, een masterclass, een boekenpakket en mogelijke publicatie. Een belangrijke voorwaarde: deelnemers moeten op de middelbare school zitten. De deadline is 10 maart. Kijk hier voor meer informatie.

3.       Auteurs with Talent

Auteurs with Talent is te vergelijken met talentenjachten als Idols en The Voice of Holland, maar dan voor auteurs in de genres detective, horror, fantasy, sci-fi en (vrouwen)thriller. Deelnemers kunnen twee verhalen van maximaal 2.500 woorden insturen voor 15 maart. De verhalen worden vervolgens stuk voor stuk online gezet, zodat andere deelnemers het werk kunnen beoordelen. De stemmen van de jury en het publiek bij elkaar bepalen uiteindelijk de winnaar. Die ontvangt een publicatie in e-vorm. Bovendien wordt er een illustratie voor het verhaal gemaakt door uitgever Zilverspoor en zal er een muziekstuk gecomponeerd worden gebaseerd op het verhaal. Kijk hier voor meer informatie.

4.       AquaZZ Gedichtenwedstrijd

Voor de gedichtenfans is er ook altijd wat te doen. Voor de gedichtenwedstrijd van online uitgeverij aquaZZ kun je in totaal drie gedichten insturen in een dichtvorm naar keuze. Na afloop van de wedstrijd ontvangt iedereen een bundel van de ingezonden gedichten. De twee winnende dichters zullen bovendien een cadeaubon van 50 euro ontvangen. De deadline is 1 maart. Kijk hier voor meer informatie.

5.       Oude vrouwen en de geur van chrysanten

Voor deze wedstrijd kun je een kort verhaal van ca. 4.000 woorden inzenden waarin oude vrouwen en de geur van chrysanten een belangrijke rol spelen. Het verhaal moet spannend, humoristisch of erotisch zijn. De twintig beste verhalen worden verzameld in een bundel die in de zomer van 2012 zal verschijnen. De drie winnaars ontvangen dit gedrukte exemplaar. De deadline voor de wedstrijd staat op 31 maart. Kijk hier voor meer informatie.

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden