Dolf Jansen en Franka Treur op Literatuurfestival City2Cities

City2Cities 2014Er zijn nieuwe namen bekend van schrijvers op de Internationale Literatuurdagen Utrecht City2Cities. Onder meer Dolf Jansen, John Banville en Franca Treur treden op tijdens de slotdag op 13 april.

Themasteden van City2Cities 2014

City2Cities vindt plaats van 5 tot en met 13 april 2014. Dit jaar zijn Dublin en Boedapest de themasteden van het festival. De Hongaarse schrijver György Konrád en Ierse schrijfsters Anne Enright en Edna O’Brien vertegenwoordigen deze steden.

Dolf Jansen en Ierland

Tijdens de afsluiting op zondag 13 april zullen binnen- en buitenlandse schrijvers optreden in het Paushuize in Utrecht. Cabaretier Dolf Jansen is half Iers en hij gaat vertellen over zijn Ierse wortels. In 2007 woonde hij samen met zijn vriendin Margriet en hun kinderen een aantal maanden in Ierland. Hun ervaringen schreven ze op in het familieboek Waar het gras altijd groener is (2013).

De stad als inspiratiebron

Op City2Cities is er ook een speciaal programma met als onderwerp: de stad als inspiratiebron. Schrijfster Franka Treur zal spreken over de rol van Amsterdam in haar laatste roman De woongroep. Aan dit programma doen ook Ivo Victoria en Annejet van der Zijl mee.

Programma City2Cities

Tijdens City2Cities kun je ook een optreden bezoeken van de Ierse schrijver John Banville of van de Hongaarse schrijver György Dragomán. Verder geeft Konrád op zondag 6 april de jaarlijkse Belle van Zuylenlezing. Daarnaast zijn er  filmvertoningen en literaire diners.

Informatie over kaartverkoop en een overzicht van het programma vind je op de website van City2Cities.

Bron

http://www.city2cities.nl/