Literaire Nachtclub in Tivoli

Literatuurprogramma in TivoliOp maandag 25 november is er een Literaire Nachtclub in de Tivoli Spiegelbar te Utrecht. Er treden verschillende schrijvers en dichters op.

Het programma

De Indiase schrijver Manu Joseph zal voorlezen uit Het onzichtbare geluk van andere mensen. Josephs roman werd begin van dit jaar verkozen tot het Boek van de Maand in De wereld draait door. Het boek gaat over Vader Ousep die probeert erachter te komen waarom zijn 17-jarige zoon, een talenvolle striptekenaar genaamd Unni, zelfmoord pleegde. Daarnaast zal Ronald Snijders nieuwe woorden uit het boek Alfabetweter bespreken. In Alfabetweter zijn 1000 nieuwe woorden en betekenissen, uit de gelijknamige Volkskrantrubriek, samengebracht.

Verder zal dichteres Marjolijn van Heemstra gedichten voordragen uit haar nieuwe bundel Meer hoef dan voet, die in december zal verschijnen. Ook Pepijn Lanen (rapper van de Jeugd van Tegenwoordig) zal voorlezen uit zijn debuut: de verhalenbundel Smeuïg. Er is muziek van de bollywoodrock bands Eins, Zwei en Parallel cinema. Schrijver-columnist Frank Heinen zal de avond presenteren. De Literaire Nachtclub wordt georganiseerd door Het Literatuurhuis samen met internationaal literatuurhuis Passa Porta.

Praktische informatie

Wat: Literaire Nachtclub
Waar: Tivoli Spiegelbar, Oudegracht 245 in Utrecht
Aanvang: 20.30
Kaarten: 10 euro, meer info en kaartverkoop.

Bron

www.hetliteratuurhuis.nl/agenda/488/