Overzicht van literair nieuws – week 11

Literair nieuwsBreng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws.        

Het 2e #TwitterFiction Festival

Vandaag begint om 18:00 uur het tweede internationale festival voor Twitterfictie, dit meldt knack.be. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Twitter en Amerikaanse uitgeverijen.

Vanavond wordt #TwitterFiction Festival gestart met een liveshow onder leiding van Amerikaanse comédienne Sara Barron. Dit openingsevenement kan via de festivalsite overal ter wereld live gevolgd worden. Het #TwitterFiction Festival is een uniek festival, omdat het alleen online zal plaatsvinden.

Vijfentwintig uitgenodigde auteurs zullen gaan twitteren. Daarnaast doet ook @TheTweetofGod mee. De man achter dit Twitter-account is David Javerbaum, een voormalige producer van The Today Show met Jon Stewart. Verder zijn er ook 25 winnaars van een toegangswedstrijd actief tijdens #TwitterFiction.

Maar je kunt zelf ook deelnemen met de hashtag #twitterfiction met een eigen Twitterverhaal of je kunt meedoen door verschillende collectieve (crowdsourced) Twitterverhalen op het programma van input te voorzien. Het festival duurt tot en met 16 maart. Meer informatie over het programma vind je hier.

Keith Richards schrijft kinderboek over grootvader

Gitarist Keith Richards van de Rolling Stones gaat binnenkort een kinderboek publiceren met de titel Gus & me: The story of my granddad and my first guitar. Het boek heeft als onderwerp de bijzondere relatie tussen Keith en zijn grootvader. De illustraties  zijn gemaakt door Keiths dochter Theadora Richards. Keiths grootvader Augustus Theodore Dupree (bijnaam ‘Gus’) was de persoon die Keith op jonge leeftijd al de liefde voor de muziek bijbracht. Gus was zelf jazzmuzikant.

'Ik ben net voor de vijfde keer opa geworden, dus ik weet waar ik het over heb,' zegt Richards. 'Die band, die speciale band tussen kinderen en grootouders is uniek en moet worden gekoesterd. Dit boekje vertelt het verhaal van een van die magische momenten. Ik hoop dat ik een even goede grootvader voor mijn kleinkinderen kan zijn als Gus voor mij was.' Het kinderboek komt uit op 9 september 2014.

Maar liefst 15.000 comics-stripboeken gratis te downloaden

The Digital Comic Museum heeft 15.000 klassieke comics online gezet, die je gratis kunt lezen na het aanmaken van een account. Dit meldt De Morgen. The Digital Comic Museum ziet de Golden Age Comics als publiek eigendom en heeft ze gedigitaliseerd. Het zijn in totaal 15.000 strips in hoge resolutie, die tussen het jaar 1941 en 1959 werden uitgebracht. Op de website van Digital Comic museum wordt gesteld dat ze uitvoerig hebben gecheckt of er geen copyright wordt geschonden.

Bron

www.demorgen.be/dm/nl/4651/Boeken/article/detail/1809530/2014/03/11/Keith-Richards-schrijft-kinderboek-over-grootvader.dhtml

Uitgeven