Peter Buwalda wint Anton Wachterprijs

Peter Buwalda wint de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs.Peter Buwalda heeft de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs voor het beste Nederlandstalige debuut in de wacht gesleept.

Buwalda heeft de prijs gewonnen met zijn debuut Bonita Avenue, dat een flinke 500 pagina’s telt. Volgens de jury kent de roman een ‘rijke inhoud en een volwassen stijl’. ‘We bewonderen de grote epische greep waar Buwalda zichtbaar en voelbaar plezier in had. We vonden het verbazingwekkend dat dit een debuut is’.

De Anton Wachterprijs is er één in de groeiende lijst van prijzen die Buwalda heeft gewonnen voor Bonita Avenue. Zo won hij ook de Academica Debutantenprijs op 22 september 2011 en de Selexyz Debuutprijs op 30 oktober 2011. De roman werd ook meermaals genomineerd, onder meer voor de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Strop van 2011.

Peter Buwalda in Schrijven Magazine

In de nieuwste editie van Schrijven Magazine, die op 12 oktober is verschenen, staat een uitgebreid interview met Peter Buwalda. Lees over zijn besluit om zijn baan op te zeggen en zich geheel op het schrijven te storten, en over zijn visie op schrijven als ambacht. Heb je het nummer nog niet in huis? Koop hem in de boekwinkel of bestel hem hier.

Bron

www.antonwachterprijs.nl