Polare vraagt uitgevers en CB in een brief om vertrouwen

Een brief van Polare aan uitgevers en het Centraal BoekhuisGisteren werd bekend dat boekhandelketen Polare geen boeken meer geleverd krijgt van het CB. Het CB heeft de levering eenzijdig opgezegd.

CB stopt met de boeklevering omdat Polare niet in staat is om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Lees er hier meer over.

Vanochtend hebben de eigenaren van boekhandelketen Polare in een brief  het CB en een aantal Nederlandse uitgevers om vertrouwen gevraagd. Dit meldt Boekblad vandaag.

In de betreffende brief vraagt Polare ook aan een aantal Nederlandse uitgevers om vóór het einde van de week te laten weten of zij met het partnerschap willen doorgaan en ook of zij willen verder gaan met de bevoorrading van de winkels.

Daarnaast blijkt er volgens Boekblad uit de brief dat Polare sinds 12 december meerdere voorstellen heeft gedaan aan het CB en enkele uitgevers Het meest nieuwe voorstel zou gaan om het afbouwen van openstaande saldo’s ‘met meer dan 30 procent naar een saldo dat onder het reguliere saldo van de normale bedrijfsvoering valt.’  Verderop in de brief ontkent Polare echter dat ze een betalingsachterstand hebben bij CB.

Bron

www.nrc.nl/boeken/2014/01/14/polare-vraagt-uitgevers-en-cb-om-vertrouwen-en-voorzetting-goede-relatie/

Uitgeven