Afbeelding

Luisterboeken en citybooks van deBuren

Radioboeken en citybooks van deBuren

De Vlaams-Nederlandse organisatie deBuren biedt een platform voor debat over cultuur, wetenschap, politiek en kunst. Ze brachten al langere tijd radioboeken uit, waaronder voor kinderen. Daarnaast is organisatie deBuren bezig met het project citybooks.

Radioboeken

Verschillende Nederlandse en Vlaamse schrijvers hebben op verzoek van deBuren verhalen geschreven. Deze verhalen lazen de auteurs voor een live publiek. De radioboeken zijn als podcast gratis te downloaden op www.radioboeken.eu. De luisterboeken zijn te verkrijgen in verschillende talen, waaronder Frans, Engels en Spaans. In 2008 heeft deBuren ook radioboeken opgenomen voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Om deze radioboeken te beluisteren, klik hier.

Citybooks

Citybooks zijn de opvolgers van de radioboeken van deBuren. Citybooks is een residentieproject waarvoor schrijvers, fotografen en filmmakers stadsportretten maakten. Nederlandse schrijvers die hier aan meegewerkt hebben zijn onder andere Ester Noami Perquin en Cees Nootenboom. Perquin schreef over Boedapest en Cees Nootenboom over Venetië. De citybooks zijn gratis te lezen als eboek en te beluisteren als podcast in verschillende talen. Voor alle citybooks ga je naar www.citybooks.eu/nl

Inmiddels zijn meerdere literaire vertalers en redacteuren bezig om alle verhalen van citybooks in meerdere talen beschikbaar te maken. Zo vertaalde Rachel NcNicholl de originele Duitse tekst: Neugier venezianisch van Lydia Mischkulnig naar het Engels. Lees hier over haar ervaringen.  

Bron

www.deburen.eu/nl/over-deburen