Afbeelding

Nederlands Thrillerfestival

R.J. Ellory eregast op Thrillerfestival

R.J. Ellory eregast op ThrillerfestivalRoger Jon Ellory, een Brits thrillerschrijver, is tijdens het Nederlands Thrillerfestival op zondag 26 oktober eregast. Hij wordt op die dag geïnterviewd door Judith Visser in Zoetermeer.

Koning van de slow-motionthriller

R.J. Ellory wordt ook wel de ‘koning van de slow-motionthriller’ genoemd, omdat in zijn thrillers karakterontwikkeling (in plaats van conflict) centraal staat. ‘Ik schrijf niet alleen misdaadromans, maar ik schrijf menselijke drama’s,’ aldus Ellory.

De thrillerauteur schreef 22 romans – en nam een 8 jaar lange pauze van schrijven – voordat hij debuteerde met Candlemoth (in het Nederlands uitgegeven als Stervensuur) in 2003. Met Een stil geloof in engelen in 2007 werd hij internationaal bekend. Lees meer over Ellory op Hebban.

Hebban Crimezone Awards tijdens Nederlands Thrillerfestival

Ellory wordt tijdens het festival geïnterviewd door Nederlands thrillerauteur Judith Visser – die voor Schrijven Online de crowd-novelle Screenshot schreef, lees daarover meer in Schrijven Magazine nummer 4 van 2014. Het Nederlands Thrillerfestival vindt plaats op zondag 26 oktober in het Stadstheater in Zoetermeer.

Tijdens het festival vindt ook de prijsuitreiking van de Hebban Crimezone Awards plaats, gepresenteerd door Gouden Strop-winnaar Charles den Tex. Er worden awards uitgereikt voor de beste thriller, het beste thrillerdebuut, de beste Young Adult-thriller en het beste fantasyboek van het jaar. Lees verder.