Afbeelding

Suske en Wiske helpt kinderen in ziekenhuizen aan stripalbums. Foto door Marja van Bochove.

Suske en Wiske schenkt stripboeken aan ziekenhuizen

Suske en Wiske helpt kinderen in ziekenhuizen aan stripalbums. De Vlaamse striphelden Suske en Wiske zetten zich door middel van Facebook in voor kinderen in onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Standaard Uitgeverij heeft als eerbetoon aan de 100e verjaardag van Willy Vandersteen het goede doel-label Suske en Wiske helpen kinderen opgericht. De eerste actie onder dit label is op 15 februari van start gegaan en betreft een Facebookactie om kinderen in ziekenhuizen aan stripboeken te helpen.

Om mee te doen aan deze actie hoef je alleen maar op ‘Vind ik leuk’ op deze Facebookpagina van Suske en Wiske te klikken. Elke ‘like’ is goed voor één stripalbum voor één van de deelnemende ziekenhuizen. Het betreft de volgende instellingen: Jan Palfijn (Gent), AZ KLINA (Brasschaat), Koningin Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen), Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht) en het Kinderteam/afd. Revalidatie AMC (Amsterdam).

De Suske en Wiske albums worden verdeeld onder deze ziekenhuizen. Bovendien schenkt Standaard Uitgeverij hen een leestafel met vier stoelen plus muursticker ten behoeve van een echte Suske en Wiske-wachtruimte.

Bron

http://suskeenwiske.ophetwww.net/100jaarwv/ziekenhuizen.php