Talent voor taal – schrijfwedstrijd voor jongeren

schrijfwedstrijd voor jongeren'Talent voor taal? Schrijf jouw verhaal!' is een schrijfwedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De opdracht is dat je een verhaal schrijft van maximaal 600 woorden rond het thema vriendschap. Stuur je verhaal in vóór 25 oktober 2013.

De jury

In de jury zit de bekende docent Bart Ongering (Meester Bart), schrijver Özcan Akyol en presentatrice Lieke van Lexmond. Zij zullen de twee beste verhalen selecteren. De musicalsterren uit Sister Act Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma zijn de ambassadeurs van de wedstrijd.

De prijzen

Er zijn een aantal prijzen die je kunt winnen, namelijk: publicatie van jouw verhaal in dagblad Metro, met je hele klas naar Sister Act, voordracht van jouw verhaal tijdens de grote uitreiking en 100 euro aan boekenbonnen.

De uitreiking

'Talent voor taal? Schrijf jouw verhaal!' is op 27 november 2013 in het AFAS Circustheater in Den Haag.

De achtergrond

De schrijfwedstrijd is een initiatief van  Joop van den Ende Theaterproducties, Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.  Inmiddels is het de grootste schrijfwedstrijd in Nederland. De schrijfwedstrijd is gebaseerd op het succesvolle Engelse initiatief Wicked Young Writers Award waarbij schrijvende jongeren in de spotlights worden gezet. Voor meer informatie over de wedstrijd, klik hier.

Bron

http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/119361