Afbeelding

Foto door Ted van Lieshout via Wikimedia

Ted van Lieshout op shortlist Hans Christian Andersen Award

Ted van Lieshout op shortlist van internationale kinderboekenprijsDe shortlist van de Hans Christian Andersen Award 2014 is bekend. Ted van Lieshout is één van de kanshebbers op deze internationale kinderboekenprijs.

De Hans Christian Andersen Awards wordt georganiseerd door de International Board on Books for Young People (IBBY). Op hun website wordt Van Lieshout geprezen om zijn 'dialoog tussen woord en beeld'. ‘Met zijn originele en beeldende schrijfstijl observeert hij de wereld telkens vanuit een ander perspectief. Hij zoekt altijd nieuwe stijlen en technieken om woorden en beelden te creëren,’ aldus de jury. In 2012 won Ted van Lieshout de Woutertje Pieterse Prijs voor Driedelig Paard.

Uitreiking Hans Christian Andersen Awards

De Hans Christian Andersen Awards wordt eens in de twee jaar uitgereikt in twee categorieën: kinderboekschrijver en illustrator. Naast Ted van Lieshout staan de volgende vijf buitenlandse schrijvers op de shortlist van auteurs: de Iraanse Houshang Moradi Kermani, de Duitse Mirjam Pressler, de Japanse Nahoko Uehashi, de Amerikaanse Jacqueline Woodson en de Australische Renate Welsh. De uitreiking van de prijzen is op 24 maart.

Bron

www.nu.nl/boek/3729001/ted-van-lieshout-shortlist-internationale-kinderboekenprijs.html

Uitgeven