Afbeelding

Om 10:00 uur gaat de TwitterTale van Schrijven Online van start. Beeld - Josh Semans via Flickr

TwitterSong competitie gewonnen door Channah

De TwitterSong competitie is gewonnen door singer/songwriter Channa van 't Riet!Inmiddels bestaan er zes versies van de TwitterSong, elk geïnspireerd op acht gecombineerde tweets van volgers op Twitter. En zoals Gerhardt schrijft: ‘Hennie Huisman zong eens: er kan er maar 1 de beste zijn.'

De winnaar
Met plezier maken we bekend dat de TwitterSong-versie van singer/songwriter Channah van ’t Riet bekroond is met de eerste plaats. Channah wint een eigen videoclip, gemaakt door videoproducer Paul Maarten Vis, een abonnement op Gonzo (circus) en natuurlijk eeuwige roem. Gefeliciteerd!

De TwitterSong
De TwitterSong begon op 15 februari met een eerste regel van songwriter en gastredacteur Gerhardt. Volgers van @schrijvenonline en @gerhardtmusic konden daarop een tweede regel van de songtekst tweeten met de hashtag #TwitterSong. De beste werd door Gerhardt uitgekozen, waarop volgers een derde zin konden  tweeten. De TwitterSong liep van 10:00 tot 17:00 uur, wat resulteerde in een songtekst van acht tweets. Bekijk hier de originele songtekst van de TwitterSong.

Vervolgens verwerkte Gerhardt de songtekst tot een heus nummer. Dit nummer verspreidde hij onder de deelnemers van de TwitterSong-competitie. Andere akkoorden, andere melodie, andere taal; elke deelnemer mocht zijn of haar versie bewerken zoals ze wilden. De nummers werden één voor één op Schrijven Online bekend gemaakt.

Volg deze link om te luisteren naar Channah’s TwitterSong, getiteld: Hold on the wire. Ook de andere TwitterSong versies zijn te beluisteren. Lees meer over Channah op haar website.

Bron

twitter.com/#!/schrijvenonline