Volgende TwitterTale wordt ChickTale

Op 26 september start de nieuwe TwitterTale, genaamd ChickTale.Woensdag starten we weer met een TwitterTale, een verhaal dat geschreven wordt met de tweets van volgers op Twitter. Deze keer hebben we gekozen voor het thema chicklit.

ChickTale

Deze zogeheten ChickTale vindt plaats op woensdag 26 september. Op die dag wordt om 10:00 uur de eerste zin van de Tale op de Twitteraccount van Schrijven Online geplaatst. Lees onderaan dit bericht alvast de setting van de ChickTale.

Volgers van @schrijvenonline kunnen op 26 september na 10:00 uur een tweede zin tweeten. De beste wordt door ons uitgekozen en wordt om 11:00 uur nogmaals vermeld op onze Twitteraccount. Volgers kunnen op basis van die tweet een derde zin tweeten. Dit gaat door tot de achtste tweet, die om 17:00 uur wordt gekozen.

Dus, in het kort:

  • Volg @schrijvenonline op Twitter
  • Om 10:00 uur tweet @schrijvenonline de eerste zin van de ChickTale
  • Tweet hierop het tweede deel (in één tweet)
  • Om 11:00 uur kiest @schrijvenonline de beste tweet uit en tweet deze nogmaals
  • Tweet hierop het derde deel (in één tweet)
  • Dit loopt door tot de achtste zin om 17:00 uur

De ChickTale wordt elk uur bijgehouden in een bericht op Schrijven Online. Wij raden het aan dat bericht erbij te houden, zodat je het overzicht behoudt op het verhaal en diens personages.

Gastredacteur

Chicklitauteur Anneke Diamant is deze editie gastredacteur. Zij schreef eerder de chicklit Nog een keer in de Romanchica-reeks. Anneke zal de tweets van de volgers selecteren, samenvoegen en na afloop redigeren tot een heus mini chicklit verhaal. Dit verhaal verschijnt op donderdag 27 op Schrijven Online.

Setting Chicktale

Roos (32) is stewardess bij een grote vliegmaatschappij. Ze verdient goed en reist over de hele wereld. Toch heeft ze nog niet De Ware ontmoet. Op een vlucht naar de Bahama’s trekt een knappe man haar aandacht in het vliegtuig. Ze laat prompt alles uit haar handen vallen. Ongelooflijk, dit is de man waar ze  al zo lang op heeft gewacht. Dit wordt de vader van haar kinderen! Onder de vliegtuigtrap wordt de man opgewacht door een oogverblindend mooie vrouw die hem hartstochtelijk op de mond kust. Roos draait zich zuchtend om. Zie je wel, alle mooie mannen op de wereld zijn bezet. Maar dan vindt ze op de plek waar hij zat een briefje. Een briefje dat haar wereld compleet op de kop zal zetten.

Bron

www.schrijvenonline.org