Afbeelding

Van 1 tot en met 9 september vindt de zesde editie van de Week van het Schrijven plaats.

Week van het Schrijven

Van 1 tot en met 9 september vindt de Week van het Schrijven plaats.Van 1 tot en met 9 september vindt de zesde editie van de Week van het Schrijven plaats in Nederland en Vlaanderen. Het thema van deze editie is ‘1% inspiratie’ en zal geheel in het kader van inspiratie voor schrijvers staan.

Inspiratie is een raadselachtig maar ook onmisbaar onderdeel van het schrijfproces. Wetenschappers kunnen er geen vat op krijgen. Schrijvers wachten er met hun handen in hun haar op. Inspiratie is onmisbaar maar niet op afroep beschikbaar. Waar zoeken schrijvers inspiratie, waar vinden ze het? Wat is inspiratie eigenlijk? En waarom is schrijven maar 1% inspiratie en 99% transpiratie?

In het kader van de Week van het Schrijven is er een themanummer van Schrijven Magazine verschenen. In dit nummer kun je onder meer een ‘Week van het Schrijven’-essay lezen van Sophie van der Stap en een workshop maken van Geertje Couwenbergh om weer zin in schrijven te krijgen. Dit themanummer ligt nu in de winkels, maar je kunt hem ook online bestellen. Kijk daarvoor hier.

Activiteiten
Tientallen organisaties en schrijfdocenten bieden honderden schrijfactvititeiten aan, van Groningen tot de Vlaamse kust. Met complete schrijfdagen, workshops en cursussen, open dichterspodia, lezingen, masterclasses en schrijfwandelingen. Wij hebben een groot deel van deze activiteiten gebundeld. Bekijk ze hier.

Organiseer je zelf een activiteit tussen 1 en 9 september? Dan kun je ook op de lijst komen te staan door dit formulier in te vullen.

Manuscripta
Op zaterdag 1 september en zondag 2 september vindt de boekenbeurs Manuscripta in Amsterdam plaats. Schrijven Magazine zal dit jaar samen met schrijfschool ScriptPlus aanwezig zijn op de beurs. Kom dus zeker even langs bij onze stands, want je kunt ook jouw verhaal of manuscript door één van onze schrijfdokters laten bekijken voor schrijfadvies.

Heb je nog geen kaarten besteld voor Manuscripta, maar wil je wel gaan? Zoek dan niet verder! Op Schrijven Online kun je nu via een speciale webshop korting ontvangen op kaartjes voor Manuscripta. Volg deze link om de kaartjes te bestellen.

Bron

www.weekvanhetschrijven.nl