Wekelijkse schrijfopdracht & WINACTIE

Heb jij behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. In het kader van de wekelijkse schrijfopdracht van komende woensdag, geeft de redactie het boek Menthol van Frank Krake cadeau aan de beste inzending. Volgens het boekenpanel van DWDD: ‘Een waanzinnig liefdesverhaal’. 

Wil jij kans maken op dit boek? Doe dan mee met de wekelijkse schrijfopdracht!

Over het boek

Het boek Menthol van Frank Krake gaat over Joseph ‘Menthol’ Sylvester, die brood verdient op markten met zijn ‘Babajaba’ tandpasta. Joseph vlucht voor een uitzichtloze situatie in zijn geboorteland Saint Lucia, voor de rassenhaat en voor het geweld van de Ku Klux Klan in Amerika. Het is een vlucht naar de vrijheid. Als hij Roosje Borchert , een vrijgevochten dame van stand en het mooiste meisje van de stad, tegenkomt, is het liefde op het eerste gezicht. Hij zwart, zij blank. Een onmogelijke combinatie in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het koppel gaat trouwen en samenwonen in een stad waar nog nooit iemand een zwarte man heeft gezien.
Als twaalf jaar later de oorlog uitbreekt, dreigt Josephs vrijheid te worden aangetast. Het koppel besluit om uit pure liefde te scheiden en dat is maar beter ook.

Techniek