Afbeelding

De winnaars van de microschrijfwedstrijd Willem Elsschot zijn bekend.

Winnaars microschrijfwedstrijd Willem Elsschot bekend

De winnaars van de microschrijfwedstrijd Willem Elsschot zijn bekend.Het is zover: de uitslag van de microschrijfwedstrijd Willem Elsschot is bekend. Arthur Underwood wint de wedstrijd met zijn verhaal Het Dilemma.

Wat was de opdracht?
Aan deelnemers werd gevraagd een verhaal van maximaal 200 woorden te schrijven in de stijl van de Vlaamse romanschrijver en dichter Willem Elsschot. De ingezonden verhalen werden vervolgens beoordeeld door de redactie. De daaruit resulterende longlist werd gepubliceerd op Proeflezen, waarna leden van het forum konden stemmen op hun favoriete verhalen.

De winnaars
Met negen stemmen stak Arthur Underwood met het verhaal Het Dilemma boven alle andere verhalen uit. Het verhaal werd op de voet gevolgd door Aandacht van Maarten (acht stemmen) en Thermae Palace van Ann Langeraet (eveneens acht stemmen). Gefeliciteerd met het winnen van het Verzameld Werk van Willem Elsschot! De winnende verhalen zullen worden gepubliceerd in het aankomende nummer van Schrijven Magazine, dat op 8 juni zal verschijnen.

Wij danken iedereen voor hun bijdrage aan de wedstrijd. Voor een meer zomers sfeertje kun je nu een verhaal van maximaal 1.000 woorden insturen voor de Cocktailschrijfwedstrijd. Kijk hier voor meer informatie.

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/microschrijfwedstrijd-willem-elsschot