Afbeelding

Workshop Geert Kimpen - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017

Workshop Geert Kimpen - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017

Workshop Geert Kimpen - Schrijven Magazine Schrijfdag 2017Tijdens de Schrijfdag van vorig jaar werd de lezing van Geert Kimpen door de bezoekers het hoogst beoordeeld. Uiteraard is Kimpen ook dit jaar bij de Schrijven Magazine Schrijfdag aanwezig. Hij geeft een workshop Fictie schrijven, waarin hij ingaat op de blauwdruk van je roman of persoonlijke levensverhaal.

Hoe pak je zo’n groots project als een roman of jouw levensverhaal nu gestructureerd aan? Welke structuur breng je aan? Wat is het thema van je boek? Over wie gaat je boek? Hoe maak je een synopsis? Hoe krijg je overzicht in een tijdslijn? En is dat nodig? Neem jouw schrijfplan mee naar deze workshop.

Geert Kimpen geeft al jaren drukbezochte Schrijfweken. Deelnemers aan de schrijfweek komen vaak met heftige levensverhalen binnen: ziekte, misbruik, burn-out. ‘Het eerste wat ik tegen iedereen zeg is: jouw leven is geen boek. Het kan de inspiratie zijn voor een boek, maar een levensverslag is nooit een goed boek. Ik leer ze om hun leven als materiaal te zien. Bij cursisten levert dat aanvankelijk vaak gewetensproblemen op. Ze willen alles nauwgezet vastleggen en hebben het idee dat als ze iets aan de historische werkelijkheid veranderen, ze de boel belazeren. Dat is niet zo. Je moet je ervaring en ellende omvormen, kneden, tot een goed verhaal. Door dat creatieve proces verander je van slachtoffer in schrijver.’ 


Bestel nu je tickets!

De Week van het Schrijven wordt afgesloten met de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017 op zondag 17 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Bestel nu je tickets!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!
Goed om te weten: abonnees profiteren van € 20 korting!

Benieuwd naar het hele programma? Klik hier.

Techniek