Start » Schrijven Online zakelijk

Schrijven Online zakelijk

Schrijven Online (ca. 100.000 bezoeken per maand) is al meer dan tien jaar hét platform en dé vraagbaak voor beginnende en gevorderde schrijvers. Bij Schrijven Online horen: het tijdschrift Schrijven Magazine (oplage ca. 5.500), het online schrijfcursusinstituut Schrijven Online Academie en – in samenwerking met Uitgeverij Augustus – de veel geprezen schrijfboekenserie ‘De Schrijfbibliotheek’, waarin schrijvers en schrijfdocenten hun schrijfgeheimen prijsgeven.

Schrijven Online bereikt jaarlijks meer dan een miljoen beginnende en gevorderde schrijvers en heeft een breed netwerk van schrijfdocenten, redacteuren en uitgevers. Ook een toenemend aantal bedrijven en instellingen weet Schrijven Online te vinden. Services voor bedrijven en instellingen:

Schrijfwedstrijden

Wilt u mensen betrekken bij uw blad, instituut of bedrijf? Organiseer een schrijfwedstrijd. Wij bedenken samen met u een thema, verzorgen de publiciteit, stellen een jury samen, desgewenst bestaande uit bekende namen, en publiceren de verhalen in Schrijven Magazine, op Schrijven Online, of in een mooi vormgegeven boek. Een aantal mogelijkheden:

  • Een wedstrijd over een thema, bijvoorbeeld de lente, de liefde of het EK voetbal.
  • Een wedstrijd die schrijvers ertoe verleidt zich te verdiepen in de geschiedenis van uw bedrijf.
  • Een wedstrijd rond een van uw producten. Vanzelfsprekend is een van de vereisten dat het product voorkomt in de verhalen.

En een aantal voorbeelden:

  • Voor Hampshire Hotels organiseerden wij de schrijfwedstrijd ‘Hotel (New) Hampshire’. Schrijvers konden zich, in de geest van John Irving en andere illustere schrijvers, laten inspireren door het leven onderweg in hotelbars en hotellobby’s. De respons was overweldigend en van hoge kwaliteit. De winnende verhalen en gedichten werden gebundeld in een boekje dat werd verspreid in de hotels die Hampshire uitbaat.
  • Voor Philips organiseerden wij een wedstrijd rond de Philips Voice Tracer, een geavanceerd opnameapparaat. De opdracht: schrijf een verhaal waarin zo’n opnameapparaat een rol speelt. Ook deze keer was de oogst aan spannende, goed geschreven verhalen boven verwachting.

Custom-made schrijfworkshops

Wilt u uw medewerkers verrassen met een teambuilding-activiteit waarbij ze ook nog een aantal vaardigheden opdoen of aanscherpen? Nodig ze uit voor een schrijfworkshop. Wij bedenken samen met u een ideale balans tussen lering en vermaak. Bijvoorbeeld:

  • een workshop korte verhalen schrijven gegeven door een gerenommeerd schrijver,
  • of – iets frivoler – een inspirerend schrijfspel,
  • of – iets zakelijker – een workshop ‘hoe scoor ik met een elegante, heldere business proposal’.

Meerdaagse cursussen zakelijk schrijven

Helder, toegankelijk en tegelijk wervend schrijven is een vaardigheid die je aan kunt leren. Langzaam, met vallen en opstaan. Of snel, onder begeleiding van een ervaren schrijfdocent. Schrijven Online biedt custom-made meerdaagse schrijfcursussen, desgewenst op locatie, voor account managers, webredacteuren, marketeers en beleidsmedewerkers. Kortom, voor iedereen die belang heeft bij een soepele pen.

Redactionele content

Fleur uw publicaties op met een schrijfrubriek. Bijvoorbeeld: een wekelijkse serie korte schrijftips. Of een wekelijkse beoordeling van een door een van uw lezers ingezonden gedicht.

Collectief abonnement

Geef uw medewerkers een abonnement op Schrijven Magazine. Zo blijven ze op de hoogte van de ontwikkelingen in schrijf- en uitgeefland, doen ze inspiratie op (bijvoorbeeld voor de schrijfcursussen die ze geven) en houden ze hun vakkennis bij. Vraag vrijblijvend informatie op. Kies de categorie 'zakelijk' op het contactformulier.