Afbeelding

bron: Google Docs

Overzicht literair nieuws - week 43

Overzicht literair nieuws - week 43Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.

1 november deadline toekomstplannen Atlas Contact

Mizzi van der Pluijm en VKB zijn met elkaar in onderhandeling over de voorwaarden van de (ver)koop van Atlas Contact. Op 24 oktober heeft VKB aan Van der Pluijm laten weten hoeveel geld het haar gaat kosten om de uitgeverij over te nemen. Er is nu afgesproken dat op 1 november beide partijen met duidelijkheid komen en aangeven of ze denken een overeenstemming te kunnen bereiken.
Bron: Tzum

Six Minute Stories

Slechts zes minuten lezen per dag vermindert al stress. Daarom is Six Minute Stories in het leven geroepen. Het is een boekenreeks met verhalen die binnen zes minuten te lezen zijn. Onder andere Hanna Bervoets en Pepijn Lanen hebben hiervoor een verhaal geschreven. Vanaf 30 oktober worden de boekjes verspreid op stations, scholen en in bibliotheken. De officiële aftrap vindt diezelfde dag plaats tijdens het Boekjesbal in Amsterdam.
Bron: Hebban

Boekenweekgeschenk krijgt Friese variant

Het boekenweekgeschenk voor 2018 Gezien de feiten geschreven door Griet op de Beeck krijgt voor het allereerst in de geschiedenis van boekenweekgeschenken ook een Friese variant. De Friese titel luidt Mei it each op de feiten en wordt vertaald door Jetske Bilker. Het zal worden uitgegeven in het kader van ‘Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa 2018.’
Bron: Boekennieuws

Onno Blom wordt vaste literatuurmedewerker Volkskrant

Blom schreef ooit recensies voor de Trouw, zou de nieuwe directeur van De Bezige Bij worden, maar stortte zich uiteindelijk op biografische projecten. De bekendste hiervan, en ook de meest intensieve, is natuurlijk de biografie van Jan Wolkers die deze week werd afgerond. Nu Blom weer wat tijd heeft, heeft hij een baantje bij de Volkskrant bemachtigd als vaste literatuurmedewerker.
Bron: Tzum

Uitgeven