Start » Nieuws » Tonnus Oosterhoff stopt digitaal

Tonnus Oosterhoff stopt digitaal

2 Juni 2016

Tonnus Oosterhoff stopt met zijn website. Oosterhoff staat al sinds het begin van zijn carrière bekend om zijn experimenten met taal. In 2001 kwam hij met een bijzonder nieuw concept: op www.tonnusoosterhoff.nl kwamen Oosterhoff’s gedichten letterlijk tot leven. Nu komt aan deze website een einde.

Nieuwe belangstelling

In een mededeling aan zijn lezers stelt Oosterhoff dat zijn belangstelling zich heeft verplaatst naar andere onderdelen van de literatuur. Er verschenen de laatste jaren al geen nieuwe gedichten meer op de website.

Oosterhoff zal zijn website over een aantal dagen verwijderen. De gedichten gaan echter niet helemaal verloren. Oosterhoff belooft binnenkort een archiefsite te starten waar alle gedichten, inclusief oude en nieuwe vertalingen, te bekijken en te lezen zullen zijn.

Bijzondere gedichten

Oosterhoff gold als een pionier binnen de poëzie met zijn bijzondere gedichten. Op zijn website experimenteerde Oosterhoff met het digitale medium ter vervanging van het zo gewone papier. Dit leidde tot zijn beroemde bewegende gedichten.

De bewegende gedichten zijn opgebouwd uit tekst, animatie, geluid, film en andere digitale effecten. Terwijl de bezoeker het gedicht beleefd worden er woorden weggehaald en zinnen toegevoegd. Op deze manier wordt je aan de hand meegenomen door het gedicht en de dichter bepaald het tempo van de wandeling. 

Oosterhoff’s bijzondere manier van dichten is niet alleen op internet te bewonderen. Wij zagen ons in een kleine groep mensen veranderen is een cd-rom waar bewegende gedichten op staan. Ook in enkele papieren bundels komt zijn bijzondere stijl naar voren doordat sommige zinnen doorgestreept worden en er in handschrift nieuwe zinnen naast geschreven staan.  

Bron: Tzum

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Sonnet van parapluutjes
- 6 oefeningen om beter gedichten te leren schrijven
- Dichtvormen – 160 (SMS gedicht)
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Dit móet je weten over het schrijven van dialogen

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Meld je aan

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Speciale aanbieding
Lees Schrijven Magazine

Alles wat je moet weten over het Letterenfonds, expert Esther Gerritsen over dialogen, en nog...

Lees meer
Lees Schrijven Magazine

Lees het lentenummer van Schrijven Magazine. Word vóór donderdag 22 maart 16:00 u. abonnee!

Meld je aan