Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Welk papier voor vulpennen

Een vraag voor de mensen die met vulpen op papier schrijven. Ik zoek papier waarop ik goed kan schrijven met een vulpen. Ik heb een Pilot Kakuno Fine vulpen waarmee ik oefen in het schrijven van Japanse tekens, daarvoor houd ik het liefst de lijnen zo dun mogelijk. Ik schrijf voornamelijk op los papier. Heeft iemand ervaring met het schrijven op printpapier met een vulpen, of eventueel ander papier? Bij wat voor papier laat de inkt het minste door? Ik verbruik best wel wat, ik koop daarom liever geen dure schriften.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat een enkel forumlid hier verbeten maar onbewust ervan op z'n of h'r Kakuno zit te bijten, om je een behulpzaam antwoord te geven. Zelf denk ik dat je misschien ook je pen kan dopen op fora van 'kalligraveurs'. Da's immers ook geen schrijfsinecure! Welicht hebben die goede tips en kennen mogelijk vooral voordelige leveranciers!

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb jaren gekalligrafeerd op gewoon printpapier. Je kunt het beste papier nemen dat niet te glad is. In principe is inkjet printpapier ook berekend op natte inkt. Bij een winkel als Boekenvoordeel verkopen ze dummies. Ik heb om te oefenen zo'n dummie volgeschreven. Dan heb je een heel dik schrift voor twee euro ofzo.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Als (voormalig, dat wel) vulpenliefhebber zou ik naar de dummy's in de witte boekhandels kijken. Je weet wel, die boeken met kleurige harde kaft en wat grove, lege bladzijden.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben zelfs een liefhebber van het schrijven met vulpen (ik heb een Waterman). Ik gebruik gewoon notitieboekjes, die onder andere gewoon te koop zijn bij de Wibra en Hema bijvoorbeeld. Het papier moet inderdaad niet te glad zijn, voor sommige boekjes moet ik een andere vulpen gebruiken (Mesmer) omdat mijn Waterman daar niet echt op pakt. De dummy's lijken met echter ook geschikt, vooral als je meer werkt met kalligrafie en dus eigenlijk geen nood hebt aan voorgedrukte lijnen.