17-jarige auteur werft 19 miljoen lezers

17-jarige auteur werft 19 miljoen lezers.De 17-jarige Britse Beth Reekles publiceerde twee jaar geleden digitaal haar eerste roman. Inmiddels heeft ze een contract bij uitgever Random House en zijn er twee van haar boeken gepubliceerd. Hoe doet ze het?

Gat in de markt

Reekles wist een gat in de markt te vullen. In een interview op TED vertelt ze dat ze op haar vijftiende genoeg had van Young Adult-boeken over vampieren en weerwolven, dus besloot ze haar eigen verhaal te schrijven. ‘Het soort boek dat ik wilde lezen,’ aldus de inmiddels gepubliceerde auteur.

Dit bleek de doorslag te zijn voor haar succes. Dat begon op de website Wattpad, een platform waarop je verhalen kunt lezen en publiceren. Reekles’ verhaal wist ruim 19 miljoen lezers binnen te harken, en dat trok de aandacht van de Young Adult-afdeling van uitgever Random House. Ze werd een contract voor drie boeken aangeboden. Inmiddels heeft ze daarvan twee gepubliceerd: The Kissing Booth en Rolling Dice.

Schrijfwijze

Een kwaal van veel schrijvers is dat ze te weinig tijd hebben, en dat het schrijfproces te langzaam verloopt. Hoe heeft Reekles het dan klaargespeeld op zo’n jonge leeftijd niet één, maar twee boeken te schrijven? Simpel: ze schrijft in haar kamer met een kopje thee en als ze vast komt te zitten zet ze achtergrondmuziek op. Ook blijft ze experimenteren met verhaalvormen om haar schrijfstijl divers te houden. De aloude tip dus: blijf schrijven.

Reekles schrijft op dit moment aan haar derde roman Out of Tune. Op TED kun je een kort interview met haar lezen waarin ze meer vertelt over haar schrijfwijze en over uitgeven in eigen beheer.

Bron

http://blog.ted.com/2014/01/03/beth-reekles-teen-fiction/

Uitgeven

Techniek