Start » Uitgeven » Boek uitgeven

Boek uitgeven

Wil jij je boek uitgeven?

Is je boek (bijna) af en wil je het uitgeven? Op Schrijven Online vind je alles over het uitgeven van je eigen boek. Wil je je boek onderbrengen bij een traditionele uitgever? In onze schrijfgids vind je de uitgever die het beste bij jouw boek past. Wil je je boek liever in eigen beheer uitgeven, of via printing on demand of een self-publishing platform? Op Schrijven Online vind je heel veel informatie over POD-uitgevers. Ook interviewt Schrijven Online regelmatig ervaringsdeskundigen. Bijvoorbeeld schrijvers die net hun eerste boek hebben gepubliceerd en redacteuren van uitgeverijen.

Alles over het uitgeven van je eigen boek

Op Schrijven Online vind je alles over het uitgeven van je eigen boek. Wij laten regelmatig schrijvers aan het woord die vertellen hoe hun boek tot stand kwam en hoe ze een uitgever vonden. Ook vind je op Schrijven Online heel veel tips voor het uitgeven van je eigen van je eigen boek. Maar ook voor de marketing ervan. Je kunt je boek ook presenteren aan onze bezoekers. Dat doe je in Proeflezen.

 Iedere week een schrijfipt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Tips, nieuws en blogs over het uitgeven van je eigen boek

Zelf uitgeven: hoe en waar?

Zelf uitgeven: hoe en waar?

21 November 2014

 hoe en waar? Je eigen boek uitgeven, hoe moet dat? Waar moet je op letten, welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen kun je grijpen? De ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo geeft je tips in zijn nieuwste boek!

Van beginner tot boek – Introductie

Van beginner tot boek – Introductie

Door Angela van Leersum
 op 14-11-2014
 - reacties: 3

Van beginner tot boek – IntroductieIn juli deed ik mee aan de winactie van DMI Books. Ik had net één van mijn eerste korte verhalen geschreven, en had al besloten dat dat verhaal misschien wel een complete roman waard zou zijn. Als oefening schreef ik de flaptekst die bij dat boek zou horen en stuurde het in. Geen seconde heb ik er rekening mee gehouden dat ik zou kunnen winnen.

Verder lezen..

DMI Books - Uw boek in de boekwinkel!

Tweede winnaar 'win je eigen boek'-actie bekend!

7 Oktober 2014

DMI Books - Uw boek in de boekwinkel!In juli startten we een tweede DMI Books winactie, speciaal voor abonnees van Schrijven Magazine. De opdracht luidde: stuur ons de flaptekst van je boek. De respons was overweldigend en van hoog niveau. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. En die winnaar is...

Van blog naar boek in vijf stappen

Van blog naar boek in vijf stappen

Door Suzanna van der Laan
 op 6-10-2014
 - reacties: 0

Van blog naar boek in vijf stappenBloggen is een van de manieren om een grote groep lezers te bereiken. Maar wist je dat je vanuit een succesvolle blog ook een succesvol boek kunt maken? Dat is wel heel efficiënt! Eén keer werk, dubbel resultaat. Hoe pak je dat aan? 

Verder lezen..

#leesvrouwen

Ga eens met een vrouw naar bed

25 Augustus 2014

#leesvrouwenVrouwelijke auteurs hebben een handicap. Ze worden minder besproken en vallen minder vaak in de prijzen. Tijd voor actie, vinden twee Noordelijke dagbladen.

Het conservatieve denken - blog door Joris van Zandvoort

Het conservatieve denken

Door Joris van Zandvoort
 op 24-6-2014
 - reacties: 7

Afgelopen maand bezocht ik een bijeenkomst van De Bibliotheek. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde De Bibliotheek hun e-boekenplatform. Ik schrok echter wederom van het conservatieve denken in de boekensector en vooral van de gedachtegang van uitgevers en het huidige verdienmodel dat zij hanteren.

Verder lezen..

Marja Duin geeft 10 tips voor het insturen van een manuscript.

Je manuscript naar een uitgever? 10 tips

12 Juni 2014

Marja Duin geeft 10 tips voor het insturen van een manuscript.Het is niet eenvoudig een uitgever te vinden die jouw boek op de markt wil brengen. Zeker nu de boekenmarkt zo’n beetje is ingestort. Maar dat iets moeilijk is, is natuurlijk geen reden om het niet te proberen. Met deze tips vergroot je jouw kansen om uitgegeven te worden!

Verder lezen...

Onderzoek Schrijven Magazine logenstraft negatieve verhalen over POD.

Onderzoek Schrijven Magazine logenstraft negatieve verhalen over POD

17 Maart 2014

Onderzoek Schrijven Magazine logenstraft negatieve verhalen over POD.Voor wie zijn boek in kleine oplage in eigen beheer wil uitgeven, is Printing on Demand (POD) een voordelig alternatief. Over POD-aanbieders doen soms negatieve verhalen de ronde, maar uit onderzoek van Schrijven Magazine onder bezoekers van Schrijven Online blijkt dat de meeste van die bezoekers positieve ervaringen hebben met POD-aanbieders.

 Stel jezelf deze vijf vragen voordat je tot publicatie overgaat

Vijf vragen die je jezelf moet stellen vóór publicatie

6 Maart 2014

 Stel jezelf deze vijf vragen voordat je tot publicatie overgaatVroeger was er maar één manier om te publiceren: je schreef een manuscript, stuurde het naar een uitgever en hoopte op een positieve reactie. Dat is tegenwoordig wel anders.  Stel jezelf dan ook eerst deze vijf vragen voordat je tot publicatie overgaat.

Spotify voor boeken op komst.

Spotify voor boeken antwoord op illegale downloads

13 Februari 2014

Spotify voor boeken op komst.Nederlandse en Vlaamse uitgevers werken aan een streamingdienst voor boeken op abonneebasis – soortgelijk aan streamingdiensten Spotify (muziek) en Netflix (video). Voor een maandelijks bedrag krijgen lezers onbeperkt toegang tot duizenden e-boeken.

TenPages.com houdt op te bestaan

Schrijversplatform TenPages stopt

10 Februari 2014

TTenPages.com houdt op te bestaanenPages, het crowdfundingplatform voor boekenschrijvers,  is per direct gestopt. Dit werd afgelopen vrijdag bekend. TenPages houdt op te bestaan ‘wegens gebrek aan financiële middelen’.

A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 2 cadeaus!

Profiteer nu!

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Waarom schrijven goed voor je is! Lees het in Schrijven Magazine

Weten waarom? Lees het komende Schrijven Magazine. Neem vóór 25 november een abonnement!

Mis dit nummer niet!
Workshop verhalende journalistiek? Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Neem vóór 25 november een abonnement!

Superaanbieding!