Start » Uitgeven » Boek uitgeven

Boek uitgeven

Je boek uitgeven?

Is je boek (bijna) af en wil je het uitgeven? Op Schrijven Online vind je alles over het uitgeven van je eigen boek. Wil je je boek onderbrengen bij een traditionele uitgever? In onze schrijfgids vind je de uitgever die het beste bij jouw boek past. Wil je je boek liever in eigen beheer uitgeven, of via printing on demand of een self-publishing platform? Wij vertellen je alles over over POD-uitgevers in Nederland en Vlaanderen. Ook interviewt Schrijven Online regelmatig ervaringsdeskundigen. Bijvoorbeeld schrijvers die net hun eerste boek hebben gepubliceerd en redacteuren van uitgeverijen.

Alles over het uitgeven van je eigen boek

Op Schrijven Online vind je alles over het uitgeven van je eigen boek. Wij laten regelmatig schrijvers aan het woord die vertellen hoe hun boek tot stand kwam en hoe ze een uitgever vonden. Ook vind je op Schrijven Online heel veel tips voor het uitgeven van je eigen van je eigen boek. Maar ook voor de marketing ervan. Je kunt je boek ook presenteren aan onze bezoekers. Dat doe je in Proeflezen.

 Iedere week een schrijfipt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Tips, nieuws en blogs over het uitgeven van je eigen boek

Blanke vrouwen domineren uitgeversbranche

Blanke vrouwen domineren uitgeversbranche

4 Februari 2016

Blanke vrouwen domineren uitgeversbrancheEen onderzoek in de Verenigde Staten wijst uit dat blanke vrouwen de overhand hebben in de uitgeversbranche. Het onderzoek werd gehouden bij 34 Amerikaanse uitgevers. De resultaten laten zien dat 79% van de werknemers in deze branche blank is en 78% vrouw.

Een lans breken voor redactie

Door Rob Steijger
 op 21-1-2016
 - reacties: 0

‘Persklaarmaken’ (of ‘persklaar maken’) staat niet in de Van Dale, en voordat ik het deed, had ik er nog nooit van gehoord. Het heeft niets met pantalons of sinaasappels te maken en het betekent ook niet dat ik peptalks geef aan vrouwen die op het punt staan te bevallen. Persklaarmaken is uitgeversjargon voor redigeren.

Verder lezen..

De weg van eigen uitgave

Door Rogier van Kralingen
 op 31-12-2015
 - reacties: 1

Er leeft bij mij een sterke behoefte om mijn toch wel bijzondere uitgave traject met deze community te delen. Ondanks interesse van uitgevers heb ik de uitgave van The Outerweb (populair wetenschappelijk) namelijk in eigen beheer gedaan. Daar zit een reden achter. Mijn boek gaat over de enorme snelheid van technologie ontwikkeling en de hoofdrol die nieuwe vormen van samenwerking daarin zouden moeten krijgen.

Verder lezen..

Slijp je verhaal als een diamant in acht facetten

Slijp je verhaal tot een diamant in acht facetten

8 December 2015

Slijp je verhaal als een diamant in acht facettenEen fijn geslepen verhaal is een verhaal dat aan alle kanten geraffineerd is uitgewerkt. Zie om te beginnen je verhaal als onbewerkt diamant dat je met kloven, slijpen en polijsten tot een schitterend kunstwerk maakt.

Van fulltime rechercheur naar fulltime schrijfster

Door Anne Grisel
 op 7-12-2015
 - reacties: 0

Drank, drugs, moord en ontvoeringen. Deze onderwerpen waren voor Helen Vreeswijk (54) jarenlang dagelijkse kost. Ze werkte 34 jaar lang bij de recherche, waar ze iedere dag met uiteenlopende zaken bezig was. In 2005 kwam Loverboys uit. Haar eerste boek waarin ze haar ervaringen als rechercheur beschreef. Nu heeft ze inmiddels dertien succesvolle misdaadthrillers voor jongeren op haar naam staan en heeft ze haar beroep van rechercheur ingeruild voor dat van fulltime schrijfster.

Verder lezen..

VOORPRET: Gedumpt door je uitgever, wat nu?

20 November 2015

Gedumpt worden door je uitgever – het kan zelfs succesvolle auteurs als thrillerschrijver Judith Visser overkomen. Maar het slechte nieuws bleek een verborgen zegening. Eindelijk was ze vrij om te schrijven wat ze wilde. Judith vertelt er alles over in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij lichten alvast een tipje van de sluier.

Innernemerschap: 21 Manieren om Werk te Maken van je Leven

Innernemerschap: 21 manieren om werk te maken van je leven

19 November 2015

 21 Manieren om Werk te Maken van je LevenSchrijfleraar en auteur Geertje Couwenbergh is vandaag begonnen met een crowdfunding project. Als je op zoek bent naar nieuwe energie, bevestiging en er aan herinnerd wilt worden wat het betekent om groots te leven, is het boek ’Innernemerschap: 21 Manieren om Werk te Maken van je Leven’ iets voor jou.

Hoe je boek te promoten met online video Deel 1: De inhoud

2 November 2015

Het is inmiddels wel bekend dat een boek schrijven niet voldoende is. De schrijver houdt zich ook actief bezig met het uitgeven en met name met de promotie van het boek. Naast interviews, recensies, signeersessies, et cetera is hiervoor nog een manier: online video.

Debutanten presenteren hun werk op 5 landelijke podia

28 September 2015

Op 5 verschillende podia in het land zullen 8 debutanten hun werk presenteren op 13 verschillende avonden. Op 7 november tijdens het Groningse festival Het Grote Gebeuren zullen ze van start gaan. De 8 debutanten zijn Neske Beks (De Kleenex Kronieken, De Harmonie), Frank Gunning (Meisje van glas, Querido), Bregje Hofstede (De hemel boven Parijs, Cossee), Emily Kocken (Witte vlag, Querido), Nina Polak (We zullen niet te pletter slaan, Prometheus), Eva Vriend (Het nieuwe land, Balans), Niña Weijers (De consequenties, Atlas Contact), en Olivier Willemsen (Morgen komt Liesbeth, De Harmonie). 

Waar ben je over vijf jaar?

Waar ben je over vijf jaar?

16 September 2015

Waar ben je over vijf jaar?In het kader van de Week van het Schrijven heeft blogger en schrijfster Aline van Wijnen een verslag geschreven over de workshop van Lex Jansen.

‘Alle schrijvers worstelen’

‘Alle schrijvers worstelen’

11 September 2015

‘Alle schrijvers worstelen’Oud De Arbeiderspers-uitgever Lex Jansen gaf tijdens de Week van het Schrijven op 10 september een kijkje achter de schermen. Hij stelt dat schrijven en publiceren om totaal verschillende vaardigheden vragen en dat moderne schrijvers beide moeten beheersen.

Verslag schrijfworkshop Remco Volkers

'Stel een genadeloze proeflezer aan'

9 September 2015

Verslag schrijfworkshop Remco VolkersAls het braafste meisje van de klas zat ik gisterenavond vooraan bij de presentatie van literair agent Remco Volkers die een Week van het Schrijven workshop gaf in Scheltema op het Rokin. Bij het horen van zijn tips, liet ik mijn pen driftig over het papier van mijn notitieblokje gaan. Met mij nog zevenenveertig aandachtige luisteraars die erg geïnteresseerd waren in de weg van manuscript tot boek en veel vragen stelden over het verwezenlijken van die ene grote schrijversdroom! 

Zo geef je je boek zelf uit: 10 tips

Zo geef je je boek zelf uit: 10 tips

11 Augustus 2015

 10 tipsJournaliste en ex-hoofdredacteur van diverse vrouwenbladen Marijke Kolk had al jaren het plan een boek te schrijven. Het kwam er niet van. Totdat het onderwerp zich vanzelf aandiende. Ze schreef het (voor een groot deel) autobiografische boek Waterkind (over haar ongewenste kinderloosheid) en gaf dat zelf uit. Wat ze van dit hele proces leerde, lees je hier.

Verder lezen...

Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!