Boekwinkels van Polare gaan tijdelijk dicht

Polare sluit tijdelijk haar boekwinkelsVanaf vandaag zijn alle twintig Nederlandse boekenwinkels van winkelketen Polare tijdelijk dicht. Dit wordt gedaan ‘met het oog op een strategische heroriëntatie’, zo verklaarde Polare gisteren in een persbrief.

Tijdelijke sluiting Polare

De sluiting van de vestigingen van Polare is volgens de organisatie nodig om haar voortbestaan veilig te stellen. 'Ondanks de recent hervatte levering door CB, het voormalige Centraal Boekhuis, biedt de hernieuwde overeenkomst geen structurele oplossing', schrijft Polare in haar verklaring. Ook de webshop van Polare is tijdelijk gesloten.

Inperking kredietregeling

In 2013 was de kredietfaciliteit bij het CB al verlaagd, stelt de keten. Begin deze maand stopte het CB tijdelijk met het leveren van boeken aan Polare. Om de bevoorrading door het CB weer op gang te brengen, ging Polare vorige week akkoord met een verdere inperking van de kredietregeling.

Extra onverwachte daling in boekverkoop

Polare heeft last van een ‘onvoorziene extra daling van de boekverkopen’. Daarom kondigde de winkelketen in november vorig jaar al een reorganisatie aan. Hierbij werden er 54 van de in totaal 336 voltijdbanen geschrapt. Polare is eigendom van investeringsmaatschappij ProCures. In 2012 nam Procures de noodlijdende boekwinkels van Selexyz en de Slegte over.

Er wordt volgens Polare-directeur Jan van der Wouw hard gewerkt om de winkels snel te kunnen heropenen. De Nederlandse outlet stores en de acht Belgische vestigingen van Polare zijn wel gewoon open.

Bron

www.parool.nl/parool/nl/26/BOEKEN/article/detail/3584687/2014/01/27/Polare-sluit-tijdelijk-alle-Nederlandse-boekwinkels.dhtml

Uitgeven