‘Bonita Avenue’ lovend beschreven in The New York Times

Het boek Bonita Avenue van Peter Buwalda werd door The New York Times omschreven als ‘Dazzling’. Het romandebuut werd in 2011 genomineerd voor alle grote Nederlandse literatuurprijzen en werd in maar liefst 7 talen vertaald.
De Engelse vertaling wordt nu lovend ontvangen in The New York Times. De roman wordt omschreven als ‘een robuust donkere klucht die doet denken aan Iris Murdoch in haar meest manische bui’ en een ‘roekeloze diepte waarin het zich stort’.
De roman gaa over Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, die zomer komt ook de enige en echte zoon van Sigerius vrij uit de Scheveningse gevangenis. Acht jaar later pas – Joni verdient inmiddels miljoenen in Los Angeles – verneemt Aaron wat er zich in 2000 werkelijk heeft afgespeeld.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2015/02/16/dazzling-buwaldas-bonita-avenue-geprezen-in-the-new-york-times/#

Uitgeven