Leer efficiënter schrijven met digitale tools

In eSchrijven. Over de digitale gereedschapskist van de schrijver van Louis StilLaptop, tekstverwerker, Google, verteltalent en een hele hoop tijd – meer heb je niet nodig als modern schrijver. Helaas blijft de kennis over die digitale gereedschappen vaak beperkt. In eSchrijven vertelt Louis Stiller hoe je dit het beste kunt aanpakken. 

In eSchrijven. Over de digitale gereedschapskist van de schrijver van Louis Stiller leren schrijvers hun schrijfgereedschap efficiënter te gebruiken. Welke toetsen, trucjes en inzichten heb je nodig om je schrijfproces te ondersteunen en je beter op je schrijfwerk te kunnen concentreren? Hoe kun je een ‘verloren document’ uit een vastgelopen computer redden? Hoe kun je een boekidee structureren met je Word-programma? Hoe kun je research plegen in verborgen databanken en de enorme omgevallen boekenkast die Google heet? Lees dit boek en je wordt eindelijk meester van je digitale gereedschappen.

‘Het grootste deel van het schrijfwerk vindt tussen hoofd en handen plaats: het hoofd dat bedenkt, verzint, verklankt, de handen die van die brij in je hoofd leesbare taal maken. Pas daarna, als de letters op je scherm staan, gaan de digitale mogelijkheden een rol spelen. Maak er zo goed mogelijk gebruik van, opdat je meer tijd voor hoofd en handen overhoudt,' aldus Louis Stiller. 

Het boek eSchrijven. Over de digitale gereedschapskist van de schrijver verschijnt op donderdag 20 november bij Uitgeverij Atlas Contact.

Louis Stiller is schrijver, redacteur, schrijfdocent en automatiseringsjournalist. Hij was jarenlang hoofdredacteur van Schrijven Magazine en Schrijven Online en schreef een groot aantal boeken over schrijven, computers en internet. Hij opereert op het snijvlak van twee gebieden: literatuur, schrijven en uitgeven aan de ene kant, computers, internet en nieuwe media aan de andere.

Bron

http://www.atlascontact.nl/boek/eschrijven/

Uitgeven