Start » Nieuws » Maak je eigen krant voor kinderen

Maak je eigen krant voor kinderen

23 Mei 2012

Met deze websites kun je je eigen krant samenstellen.Als sinds enkele jaren biedt een handvol websites de mogelijkheid om je eigen krant of die van een groep samen te stellen. Vooral voor schoolklassen is dit een ideale dienst.

ZelfKrantMaken.nl

Een website die in het oog springt is ZelfKrantMaken.nl. Op deze site kunnen kinderen in vier gemakkelijke stappen de voorpagina van hun eigen krant vormgeven. Foto’s en tekst toevoegen kan met een enkele muisklik. Zodra de pagina af is, wordt er een unieke link gemaakt zodat de krant met anderen gedeeld kan worden.

Nieuwstool.nl

Nieuwstool.nl is een soortgelijke website, alleen met minder opties. De website laat het echter toe om vier pagina’s van je krant te maken. Net zoals bij ZelfKrantMaken.nl kun je met een muisklik de tekst en afbeeldingen aanpassen. Zodra je klaar bent, kun je jouw krant opslaan als een link, die je vervolgens met anderen kunt delen. Krantenmaken.nl is een initiatief van Nieuws in de klas, een educatieplatform dat jonge mensen helpt omgaan met nieuwsmedia.

De Krantenmaker

Een wat ingewikkelder platform is De Krantenmaker. Deze Vlaamse website biedt twee gratis versies voor het maken van kranten, namelijk Flits (voor kinderen vanaf 10 jaar) en Blits (voor kinderen vanaf 14 jaar). Flits is vooral bedoeld voor kinderen die in hun eentje een basisversie van een krant willen maken, terwijl het bij Blits de bedoeling is dat je met een groep (redactie) aan de krant werkt. De website biedt ook een zeer uitgebreide handleiding.

Maakjeeigenkrant.nl

Dan is er nog Maakjeeigenkrant.nl, een platform waarop je digitaal een krant maakt die je in fysieke vorm kunt laten bezorgen. Deze betaalde dienst (€22,- per krant) richt zich op een iets oudere doelgroep. Net zoals bij de vorige websites kun je gemakkelijk tekst en foto’s toevoegen op maximaal vier pagina’s (voorpagina, twee binnenpagina’s, achterpagina). Zodra de krant af is, kun je hem bij jou of iemand anders laten bezorgen.

Bron: www.maakjeeigenkrant.nl/krant-maken

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!