Mensen met slecht zicht lezen makkelijker op tablet

Uit onderzoek blijkt dat slechtziende mensen baat hebben bij lezen op een tabletUit onderzoek van de American Academy of Ophthalmology blijkt dat slechtziende mensen baat hebben bij het lezen op een tablet.

Dat maakten Amerikaanse medici op de Annual Meeting of the American Academy of Ophthalmology afgelopen zondag bekend. De academie is ’s werelds grootste vereniging van oogartsen en -chirurgen.

Tijdens het onderzoek moesten mensen met zowel goed als slecht zicht lezen van verschillende oppervlakken, waaronder van een iPad, een Kindle e-reader en papier. De onderzoekers konden concluderen dat hoe slechter iemand ziet, hoe meer diegene voordeel heeft bij het lezen op een apparaat met schermverlichting, ook wel ‘backlighting’ genoemd.

Reden hiervoor is dat mensen met slecht zicht een hoger contrast nodig hebben om goed te kunnen lezen. Dit contrast ligt door de backlighting van tablets aanzienlijk hoger dan het contrast van e-readers en papier. Wel gaven mensen met goed zicht aan juist liever van papier te lezen.

Bron

www.aao.org/newsroom/release/20121111b.cfm