NaNoWriMo 2018: welkom in week 3!

De derde week is een zware. Twee weken achter de rug, maar ook nog 2,5 week te gaan voor het eind november is. We geven je weer wat tips om deze week door te komen.

Energie is belangrijk

Ongetwijfeld begint de vermoeidheid toe te slaan. Misschien heb je zelfs geen zin meer en denk je eraan de handdoek in de ring te gooien. Maar zeker nu de temperaturen richting het vriespunt gaan is het belangrijk goed voor jezelf te blijven zorgen. Een griep kan behoorlijk wat roet in het eten gooien, je wilt niet anderhalve week in bed moeten liggen. Zorg voor genoeg gezond en vers eten in huis en ga regelmatig even naar buiten. Doe als het nodig is een dutje en ga sporten.

Ga opruimen

Opruimen is tijdens de NaNoWriMo natuurlijk geen prioriteit; elk vrij uurtje gaat op aan je verhaal. Om je goed te kunnen concentreren is het wel fijn als je huis een beetje georganiseerd is. Neem een uurtje de tijd om even gauw de opgestapelde afwas weg te werken, te stofzuigen, het huis te luchten en je aantekeningen te organiseren. Een rustige schrijfplek is belangrijk voor een rustig (en creatief!) hoofd.

Trek een schrijfsprintje

Schrijf je normaal gesproken elke dag een uurtje, even gauw tussendoor? Probeer dan ook eens een hele dag, of als dat niet lukt een middag, in te plannen waarop je alleen maar gaat schrijven. Zorg dat je ongestoord een paar uur aan je verhaal kunt werken en meters kunt maken. Zo bouw je een buffer op voor de komende weken, waarin het ongetwijfeld nog zwaar gaat worden. Neem wel regelmatig even pauze, want van uren naar een beeldscherm staren kun je (figuurlijk) scheel gaan zien. Drink even een kopje koffie, laat de hond uit of staar uit het raam. Probeer tijdens deze pauze ook vooral niet aan je schrijfwerk te denken.

Succes deze week!