Schrijf jezelf uit een writer’s block

Schrijf jezelf uit een writer's block.Wil jouw verhaal niet vlotten? Krijg je jouw personage met geen zweepslag meer vooruit? Met deze schrijfoefening schrijf je jezelf binnen een mum van tijd uit een writer’s block!

Schrijfoefeningen van Schrijven Online

Wij hebben ruim 70 uitgebreide schrijfoefeningen waarmee je jouw pen kunt slijpen. Veel hiervan zijn alleen beschikbaar voor Schrijven Online Plusleden. Als Pluslid krijg je allerlei voordelen, zoals korting op onze schrijfcursussen en toegang tot alle schrijfoefeningen. Nog geen Pluslid? Kijk hier naar de voordelen en meld je hier aan.

De schrijfoefening Wat als je vastloopt tijdens het schrijven? is nu een maand lang beschikbaar voor iedereen. Lees hieronder alvast de eerste oefening, of klik hier voor de volledige schrijfoefening.

Wat als je vastloopt tijdens het schrijven?

Negen jaar deed Thomas Rosenboom erover om zijn grote roman Gewassen vlees te schrijven. In 1985 verscheen de roman Vriend van verdienste, daarna hoorden we vrijwel niets meer van de zo ambitieus gestarte jonge schrijver. Tot in 1994 ineens een vuistdikke roman verscheen met een inhoud, een stijl, een thematiek en een diepgang zoals we nog niet vaak in Nederland waren tegengekomen.

Negen jaar aan een boek schrijven – kunnen we het ons voorstellen? Negen jaar het verlangen opzij duwen om te publiceren, een boek in stoffelijke vorm voor ons te zien, ons kind aan de wereld te kunnen tonen?

Oefening

Wat is je drijfveer bij het schrijven? Is het het gehoord willen worden, het kunnen formuleren van alles wat binnen in je leeft, het beroemd willen zijn of het schrijven zelf? Probeer te achterhalen wat het sterkst is.

Wat zijn schrijversvoorbeelden voor je, rolmodellen? Probeer te achterhalen hoe lang zij over hun boeken deden.

Kijk terug op de laatste vijf jaar van je leven. Hoe zou het geweest zijn als je die vijf jaar lang nauwgezet had door gewerkt aan een boek? Wat zou je hebben gemist? Wat zou het opgeleverd hebben?

Doe meer van dit soort mentale oefeningen en kom achter een ding: tijd is het niet belangrijkste, het resultaat wel.


Verder met deze oefening? Volg dan deze link.

Let op: de oefening Wat als je vastloopt tijdens het schrijven? staat inmiddels weer achter Schrijven Online Plus. Om de oefening alsnog te maken, dien je Pluslid te worden. Als Pluslid heb je toegang tot meer dan 70 schrijfoefeningen van Schrijven Online. Nog geen Pluslid? Meld je hier aan.

Bron

www.schrijvenonline.org/oefeningen

Techniek