Shortlist Woutertje Pieterse Prijs 2015 bekend

De shortlist van de Woutertje Pieterse Prijs 2015 bestaat uit vijf genomineerde kinder –en jeugdboeken. De auteurs en titels die kans maken op deze prijs zijn De duik van Sjoerd Kuyper en Sanne te Loo, De gans en zijn broer van Bart Moeyaert en Gerda Dendooven, Soms laat ik je even achter van Daan Remmerts de Vries, Doodgewoon van Bette Westera en Sylvia Weve en Honderd uur nacht van Anna Woltz.

Samenwerking tussen tekst en beeld

De genomineerde boeken zijn door de jury uitgekozen omdat ze een prachtige samensmelting waren van tekst in combinatie met beeld. Het beeld zegt iets over de tekst en andersom ook.
Dat de illustratie een belangrijk onderdeel was, bleek uit het feit dat het zeer gewaardeerde, illustratieloze kinderboek Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper niet werd genomineerd en zijn door Sanne te Loo geïllustreerde boek De duik wel.

Het is de eerste keer dat de Woutertje Pieterse Prijs nominaties bekend maakt, eerdere jaren maakte zij alleen een winnaar bekend. De prijs wordt uitgereikt op 11 april op de Middag van het Kinderboek in Amsterdam.

Bron

http://www.nrc.nl/boeken/2015/02/10/shortlist-woutertje-pieterse-prijs-2015-bekend/

Uitgeven