Afbeelding

De foto van Verzin een onderschrift #17.

Verzin een onderschrift #17 gewonnen door Bernardina

Verzin een onderschrift #17 is gewonnen door Bernardina.De winnaar van de zeventiende editie van de ‘Verzin een onderschrift’ competitie is bekend. Dat betekent ook dat er weer een nieuwe foto geïntroduceerd wordt waarvoor Schrijven Online Plusleden een onderschrift kunnen verzinnen.

Bij de foto van twee dames in een haven kwamen veel reacties los. De dames lijken er te zitten met verschillende redenen. Volgens Pearl de Bart kijken ze onschuldig naar foto’s: “Kijk, dit is mijn kleindochter Sam, zij is maar twee maanden oud. Schattig hè”. Wondelgijn ziet dit anders: “Net als vroeger, hè Cootje? Hoeveel uren hebben we hier wel niet gezeten in plaats van in de les bij van Duuren?”.

Sommige reacties waren niet zo onschuldig, bijvoorbeeld die van Hilde Cornelis: “De uitvaartplechtigheid vond plaats in intieme kring”, of het onderschrift van Dorus: “Ze denken allemaal dat we iets overleggen, maar niemand ziet wat wij werkelijk doen“.

Daantje zag nog een andere kant van de dames: “Doe me even jouw bankpasje, dan leg ik een paar lijnen neer.” De dames werden ook een beetje onnozel neergezet, bijvoorbeeld door Trenke: “Weet je zeker dat het hier was, waar soms walvissen aanspoelen? Kijk nog eens op de plattegrond, je hebt vast weer verkeerd gekeken!”

Verzin een onderschrift #18 gaat van start.De winnares is Bernardina met haar herkenbare onderschrift “Waar moeten we NU in hemelsnaam weer in- en uitchecken met die OV-kaart?” Gefeliciteerd Bernardina! Jij wint een boek uit de Schrijfbibliotheek. De achttiende editie van Verzin een onderschrift staat inmiddels online. Bekijk hem hier. We zijn benieuwd naar jullie input!

Bron

http://schrijvenonline.org/onderschrift