Wekelijkse schrijfopdracht #58

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Henny Fortuin, Alice Kok, Odile Schmidt, Roos Waaijer en Marije Onstenk. Deze week is de opdracht verzorgd door Joey Brown, maar de feedback zal gegeven worden door de hoofdredacteur van Schrijven Magazine/Online Frank Noë. 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Joey Brown, Henny Fortuin, Alice Kok, Odile Schmidt en Roos Waaijer, die ieder feedback geven op de verhalen die geschreven zijn op basis van hun opdrachten. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 58e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Wekelijkse schrijfopdracht #58 – De val van Icarus

Door gastschrijfcoach Joey Brown

Joey Brown woont op het Griekse eiland Ikaria, daar waar Icarus de zee in stortte en stierf. Zijn lichaam spoelde aan op Ikaria, zo wordt gezegd, en het eiland heeft zelfs de vorm van een vleugel.

Even wat over het verhaal: Icarus was de zoon van de beroemde architect Deadalus. Ze woonden op Kreta, en werkten voor koning Minos. Maar het verblijf op Kreta viel Daedalus echter zwaar; hij kreeg heimwee naar Athene.Koning Minos werd echter wantrouwend en wilde niet dat Daedalus en Icarus Kreta zouden verlaten. Daedalus had echter een idee: hij bouwde reusachtige vleugels van veren, hout en bijenwas. Samen met zijn zoon Icarus zou hij vliegend de oversteek van Kreta naar Athene wagen, over de Egeïsche Zee. Voor vertrek gaf hij gaf zijn zoon goede raad: ‘Vlieg niet te hoog, want dan smelt de was door de hitte van de zon. Maar vlieg ook niet te laag, want dan maakt het water van de zee de veren nat en zwaar.’

Toen stegen ze allebei op, de lucht in, Daedalus voorop. Vele eilanden vlogen ze voorbij. Icarus vond dat het vliegen zo goed ging dat hij zijn vader best even kon verlaten en een heel eind hoger de lucht in kon gaan, dichter en dichter naar de zon toe. Maar toen gebeurde wat Daedalus zo gevreesd had: de was van Icarus’ vleugels smolt en de arme jongen, die wanhopig zijn armen op en neer bewoog en luidkeels om zijn vader riep, stortte neer in de zee …

Opdracht: beschrijf in maximaal 250 woorden wat er gebeurt in het hoofd van Icarus vanaf het moment dat hij zijn vleugels opent, naar de zon vliegt, en plots beseft dat het te laat is. Schrijf dit uit als een innerlijke monoloog: kruip in de huid van het personage en geef rechtstreeks zijn gevoelens en gedachten weer.

Het volledige verhaal van Icarus kun je hier vinden

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/wekelijkse-schrijfopdracht

Techniek