Winnaars schrijfwedstrijd ‘De Vijfde Dag’

Winnaars schrijfwedstrijd ‘De Vijfde Dag’Afgelopen maart hebben jullie meer dan 200 korte verhalen naar ons opgestuurd voor de schrijfwedstrijd ‘De Vijfde Dag’, die gebaseerd was op het gelijknamige boek van Frank Noë. Nu is het moment eindelijk hier: de jury heeft de drie winnende verhalen gekozen!

De drie winnaars, die van een jurylid een individuele schrijfworkshop van anderhalf uur krijgen en die een boekenpakket van Nieuw Amsterdam Uitgevers hebben gewonnen, zijn: op de eerste plaats K.M. Massagraal met het verhaal ‘Oorlog en Zielsrust’. Op de tweede plaats staat Bas de Leeuw met ‘Ze schudt haar veren uit’ en Marjanne Sevenant verdient met ‘Milde bui’ de derde plaats.

Creatieve schrijftalenten

Proficiat! Met deze verhalen wisten jullie de jury, bestaande uit auteur (en hoofdredacteur van Schrijven Magazine) Frank Noë, auteur San Bos en auteur Marlen Beek-Visser, te overtuigen van jullie schrijftalent en creativiteit. Niet alleen wisten jullie de strijd tussen mens en natuur via een geheel eigen schrijfstijl te verbeelden, het verplichte element dat in het verhaal moest voorkomen, de zwarte kraai, hebben jullie tevens op een originele manier verwerkt.

Eervolle vermeldingen

De longlist met de beste twintig verhalen werd afgelopen week al bekendgemaakt. Na beraad van de jury bleven er nog vijf kandidaten over. Deze twee personen hebben niet gewonnen, maar we wilden hun boeiende verhalen niet onbeloond voorbij laten gaan. Gefeliciteerd, Voline van Teeseling en Rob Geukens! Jullie verhalen ‘Zout’ en ‘Kraaloogjes’ krijgen een eervolle vermelding.

Publicatie

De drie winnende verhalen worden gepubliceerd in het literaire katern ‘Alice’ van het nieuwe nummer van Schrijven Magazine, dat op 3 juni verschijnt.