Afbeelding

Beeld Vera Cornel

Write Now! 2015 voor Mirke Kist

Met haar verhaal Il pittore del silenzio werd de 24-jarige Mirke Kist uit Den Bosch de winnaar van Write Now! 2015. Naast een MacBook, heeft Mirke een schrijfcursus bij de Schrijversacademie gewonnen, een columnreeks op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival.

De jury

Voor de finale moesten de veertien finalisten van Write Now! 2015 ieder een nieuwe tekst schrijven. De inzendingen werden anoniem gelezen door de jury, bestaande uit winnares van Write Now! 2014 Sacha Hilhorst, Persis Bekkering (recensent de Volkskrant), Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform), Eldrid Deleu (redacteur Metro Vlaanderen) en Marjolijn van Heemstra (schrijver).

Het juryrapport

‘Zonder enige angst voor de aanstaande woordenlimiet introduceert de schrijfster een hele reeks personages. (..) 'In plaats van een spoor achter zich te laten, trapt hij er eentje voor zich uit.' Met een of twee van zulke rake zinnen weet de schrijver iedereen tot leven te brengen. Grote thema’s als verandering, tijd en dood worden subtiel verweven in een verhaal, dat uitblinkt in menselijkheid,’ aldus het juryrapport.

Publieksprijs

Naast de winnaar voor Write Now! 2015 werd ook de Publieksprijs op zondag 21 juni uitgereikt. De winnaar werd de 16-jarige Ulrike Burki uit Antwerpen. Ze wint hiermee een iPad mini en haar tekst wordt vandaag, 22 juni 2015, in Metro Vlaanderen gepubliceerd. 

Bron

http://www.writenow.nu/