De 5 leukste schrijfwedstrijden van februari/ maart

De 5 leukste westrijden van februari/maartWil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 5 leukste wedstrijden in februari en maart 2015.

Schrijfwedstrijd 'Haiku'

Schrijf een Japanse haiku en maak kans op de bundels 'Haiku' en 'Haiku 2' van Herman Van Rompuy, oud premier van België en voorzitter van de Europese Raad.
Deadline: 28 februari 2015
Meer informatie: www.manalone.nl/schrijfwedstrijd.htm

LIMNISA kortverhaalwedstrijd

Win een schrijfvakantie in Griekenland met je kortverhaal. We zijn op zoek naar zorgvuldig geschreven kortverhalen van maximum 3000 woorden. Het thema is vrij.
Deadline: 1 maart 2015
Meer informatie: http://www.limnisa.com/#!copy-of-home/c24fv

Micro-schrijfwedstrijd ‘Waanzin’

In verband met de aankomende Boekenweek in maart heeft de redactie van Schrijven Online een micro-schrijfwedstrijd bedacht met het thema ‘waanzin’.  Stuur jouw unieke schrijfwijsheid op met het thema waanzin. Belangrijk: de schrijfwijsheden moeten wel over schrijven gaan en mogen niet langer zijn dan 30 woorden.
Deadline: 6 maart 2015
Meer informatiehttp://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/126169  

De 5 leukste wedstrijden van februari/maartCity Stories

Schrijf een verhaal dat zich afspeelt in een van de onderstaande Europese steden:
 Parijs, Amsterdam, Rome, Berlijn, Barcelona, Lissabon of Wenen.
Maak kans om met jouw verhaal opgenomen te worden in het boek: City Stories.
Deadline: 21 maart 2015
Meer informatie: www.debrulvanhul.nl

Boekenweekschrijfwedstrijd

Stichting CPNB organiseert de Boekenschrijfwedstrijd. De Boekenweekschrijfwedstrijd is onlosmakelijk verbonden aan de Boekenweekbundel, het cadeautje van de Bibliotheek aan de leden. Daar waar de schrijvers hun waanzinnige verhaal optekenen in de bundel, wordt de lezer in de bundel opgeroepen ditzelfde te doen en een waanzinnig verhaal in te sturen. Alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd op hét schrijversplatform van de Bibliotheek: Nederland Schrijft.
Deadline: 30 maart 2015
Meer informatie: http://boekenweek.nl/schrijfwedstrijd/